Episcopul Nicolae Ivan, un model pentru preoții de astăzi

de | feb. 10, 2016 | Activități parohiale

Ședința lunară a protopopiatului Cluj II a avut loc marți, 9 februarie 2016, în biserica din cartierul Someșeni și a debutat cu un Te-Deum, urmat de prelegerea părintelui Iustin Tira, vicarul eparhial, care a evocat personalitatea episcopului Nicolae Ivan și a făcut o prezentare a cărții „Nicolae Ivan. Studii și documente”.

„Prelegerea a depășit orice tipar rigid și i-a purtat pe ascultători prin aspecte profunde ale personalității ctitorului reînviatei eparhii a Vadului, Feleacului și Clujului. A fost remarcată abilitatea extraordinară a episcopului Nicolae Ivan de a învăța de la mentorii săi, în etapa de formare, dar și de a fi mentor și creator de viziune, în etapa de maturitate, cea a dăruirii. Din evocarea părintelui vicar nu au lipsit puncte de vedere extrem de interesante privind modul de alegere a colaboratorilor de către episcopul Nicolae Ivan, precum și cel prin care și-i apropia și mai apoi îi însuflețea pe cei mai reticienți – în prima fază- față de ideile și idealurile sale”, a transmis pentru radio Renașterea, părintele Dorel Gălan.

La finalul ședinței, părintele protopop Gheorghe Braica a trecut în revistă principalele aspecte administrative și misionar-pastorale asupra cărora preoții și comunitățile din Cluj-Napoca se vor focaliza în următoarea perioadă, inclusiv sprijinirea programului „Sfântul Dimitrie Basarabov”, al căror reprezentanți au participat la ședință și au făcut o prezentare a activităților centrului.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...