Episcopul-vicar Benedict a participat la Centenarul Episcopiei Hotinului, actuala Episcopie de Bălți

de | aug. 31, 2023

Joi, 31 august 2023, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, în sobor de ierarhi, a participat la manifestările dedicate Centenarului Episcopiei Hotinului (actuala Episcopie de Bălți).

La împlinirea a 100 de ani de la activarea fostei Episcopiei a Hotinului a fost oficiată, la Bălți, Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, împreună cu ierarhi și preoți de pe ambele maluri ale râului Prut. Soborul de slujitori a sfințit crucea din locul unde va fi viitoarea catedrală episcopală, care va fi construită în următorii ani.

Numeroși credincioși din România, dar și din Moldova, au fost prezenți la Bălți pentru a participa la sfintele slujbe prilejuite de centenarul aniversar de la reînființarea Episcopiei de Bălți, dar și de punerea pietrei de temelie a viitoarei catedrale de la Bălți.

„Astăzi a fost un moment special pentru Episcopia de Bălți, pentru că am săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie pe terenul pe care l-am achiziționat cu ajutorul Guvernului României pentru viitoarea catedrală, sau mai bine zis, pentru Centrul Cultural Românesc de aici, din Bălți. Am dorit să facem acest lucru acum, fiind prezenți și ierarhi de peste Prut, și am avut marea binecuvântare să fie prezent și Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, Înaltpreasfințitul Petru, Mitropolitul Basarabiei, dar și sobor de ierarhi și preoți de aici și din România.”, a spus Preasfințitul Părinte Antonie, Episcop de Bălți.

 

Noua Catedrală Episcopală va avea hramurile „Nașterea Maicii Domnului” și „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv”.

Sursă text și foto: Doxologia.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

A treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”

Sâmbătă, 25 mai 2024, Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca a organizat cea de-a treia ediție a expoziției-concurs de artă sacră „Ortodoxia”. Evenimentul, desfășurat în prezența Preasfințitului Părinte Benedict...

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Sfințirea Altarului de vară din Parohia Budești

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, s-a aflat sâmbătă, 25 mai 2024, în mijlocul credincioșilor Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Budești, județul Bistrița-Năsăud. Cu această...