Episcopul-vicar Benedict i-a binecuvântat pe vârstnicii din Centrul rezidențial de la Cușma şi a vizitat Cantina socială din Bistriţa

de | feb. 2, 2022 | Actualitatea religioasă

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, i-a vizitat marți, 1 februarie 2022, pe cei 40 de seniori din Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice „Sfinții Ioachim și Ana” din localitatea Cușma, apoi a poposit la Cantina socială „Sfânta Filofteia” din Bistriţa, unde iau masa zilnic aproape 100 de persoane nevoiașe.

Cu acest prilej, ierarhul le-a adresat tuturor un cuvânt duhovnicesc, i-a binecuvântat și le-a oferit iconițe.

„Preasfințitul Părinte Benedict a adresat cuvinte de mângâiere și îmbărbătare celor 40 de vârstnici ocrotiți în Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice «Sfinții Ioachim și Ana» din localitatea Cușma, comuna Livezile, județul Bistrița-Năsăud. Următorul popas a fost în mijlocul beneficiarilor de la Cantina socială «Sfânta Filofteia», cărora le-a adresat un cuvânt de încurajare și i-a îndemnat la rugăciune, mulțumire lui Dumnezeu pentru purtarea de grijă și la milostenie pentru că, după cum a spus Preasfințitul Benedict, «atunci când împarți cu ceilalți te simți mai bogat!». Cu multă bucurie a fost primit apoi și de o parte din angajații Asociației Filantropia Ortodoxă Bistrița-Năsăud, la sediul nostru din Piața Unirii, nr. 92”, a transmis preotul Marius Pintican, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița-Năsăud.

Cele două proiecte sociale vizitate sunt coordonate de Asociația „Filantropia Ortodoxă”, filiala Bistrița-Năsăud, care funcționează în subordinea Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului.

În cadrul Asociației, pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud, funcționează 3 centre rezidențiale pentru persoane vârstnice: Centrul „Sfinții Ioachim si Ana” din localitatea Cușma, Centrul „Sfântul Filaret cel Milostiv” din Târlișua și Centrul „Sfinții Zaharia si Elisabeta” din Maieru.

Mai multe fotografii AICI

Foto credit: Pr. Marius Pintican

Ultimele articole

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20