Eveniment cultural-caritabil în parohia ortodoxă Baciu

de | dec. 20, 2015

Tinerii parohiei „Sfânta Treime” din Baciu au organizat, cu binecuvântarea parohului Dumitru Boca, duminică, 20 decembrie, începând cu ora 15, la Căminul Cultural din localitate, un concert de colinde intitulat „Să dăruim împreună!”. Au fost invitați pentru a aduce vestea Nașterii Pruncului Iisus, interpreţi şi mai multe formaţiuni corale, totul cu scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea persoanelor bolnave şi vârstnice din parohie, pe care tinerii şi-au propus să le colinde înainte de Crăciun și să le ofere în dar cadourilor pregătite pentru ei din fondurile strânse cu această ocazie.

Pentru toți cei prezenți prezenţi la acest concert caritabil, tinerii au pus la dispoziţie felicitări, iconiţe, cruci, figurine de crăciun şi diverse alte obiecte confecţionate de ei şi de grupul de copii de la programul de cateheze. La eveniment a fost prezent primarul comunei Baciu, Florin Ioan Mureşan, precum şi directorul școlii gimnaziale din localitate, Gligor Hagău.

Programul concertului a fost deschis de grupul de colindători ai școlii din Baciu, coordonat de profesoaraIMG_6784 Mihaela Vlad. Surorile Carmen şi Gabriela Câmpean, absolvente ale Şcolii Populare de Artă „Tudor Jarda” din Cluj, au interpretat câteva colinde, printre care şi un colind vechi specific satului Mihăieşti, unde cele două soliste îşi au originile. Corina Elena Cherecheș, originară din satul Buşag, Maramureș, absolventă a Conservatorului de Muzică din Oradea, elevă a cunoscutului interpret de muzică populară Florin Mariş, a interpretat câteva colinde maramureşene. A urmat grupul de copii de la programul de cateheze cu un repertoriu de colinde interpretate sub coordonarea profesoarei dr. Cristina Şoitu.

A cântat câteva colinde și interpreta de muzică populară Mihaela Grindean, absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, membră a grupului „Icoane”, fondat și condus de Ioan Bocșa. În continuare, cei prezenţi au fost încântaţi de vocile pline de vigoare ale părintelui Valentin Guia şi ale Grupului bărbătesc „Haiducii” de la Feleac, format din absolvenţi ai Facultăţii de Teologie Ortodoxă. În încheiere, Corul „Agapis” al Bisericii Ortodoxe „Sfânta Treime” din Baciu, condus de profesorul Daniel Şimon a interpretat câteva colinde tradiționale.

Prezentatorii spectacolului au fost tinerii Antoanela Moldovan şi Bogdan Boca, membri ai ATOR Baciu. La final au primit Diplome de recunoştinţă sponsorii evenimentului, iar după încheierea concertului toţi cei prezenţi au putut servi fursecuri şi câte un ceai sau vin cald, a transmis pentru Radio Renașterea, Pr. Florin-Cătălin Ghiţ.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...