Evenimente premergătoare Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918

de | dec. 1, 2020

De Ziua Națională a României, în toate bisericile ortodoxe din ţară au fost oficiate slujbe de Te Deum și  de pomenire a eroilor neamului. S-a adus astfel mulțumire pentru înfăptuirea unității naționale și s-au înălțat rugăciuni pentru cei care și-au dat viața pentru întregirea neamului românesc.

În cadrul ediției de săptămâna aceasta a emisiunii Viața Bisericii, vă invităm să ascultați un dialog cu pr. lect. univ. dr. Cosmin Cosmuța, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, cu privire la evenimentele premergătoare Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Eveniment astral pentru românii de pretutindeni, Marea Unire reprezintă idealul de veacuri al generațiilor care s-au jertfit pentru unitatea de limbă, gândire, simțire, dar și pentru unitatea teritorială a trupului țării. Doar astfel putem înțelege actul unirii, raportându-ne permanent la istoria patriei și la marii oameni care au dus prin jertfa și activitatea lor, evenimentele spre acest mare pas al istoriei întregirii României Mari.

Audiție plăcută și La mulți ani!

Viața Bisericii
Viața Bisericii
Evenimente premergătoare Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918
Evenimente premergătoare Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/pr-robert-kovacs/" target="_self">Pr. Robert Kovacs</a>

Pr. Robert Kovacs

Absolvent al studiilor de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. În prezent, doctorand în cadrul aceleiași instituții de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea și preot paroh la Parohia Ortodoxă „Sfântul Silvestru” din Cluj-Napoca.

Mai multe

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P2

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20

Despina. Doamnă model pentru soțiile conducătorilor

Despina. Doamnă model pentru soțiile conducătorilor

Vă propun să cunoaștem azi o femeie care, deși nu e trecută încă în calendarul creștin, a avut o viață plină de credință, dărnicie și iubire. Un adevărat model pentru toate doamnele, soții de conducători, pentru ceea ce numim azi femei de succes, dar și pentru toate...