Expoziție de icoane, la Muzeul Mitropoliei Clujului

de | aug. 12, 2022

Praznicul Adormirii Maicii Domnului va fi marcat la Muzeul Mitropoliei Clujului printr-o expoziție temporare de icoane pe lemn. Intitulată „Deisis”, expoziția cuprinde 13 icoane, realizate de artistul iconar Steliana Țico (rasofora Sofia).

Vernisajul va avea loc miercuri, 17 august 2022, la ora 17:00, și va fi înnobilat prin prezența prof. univ. dr. Marcel Muntean de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, cel care va și lua cuvântul și va „descifra celor de față tainele artei bizantine, transpuse de artist din registrul sufletesc în cel material”, anunță reprezentanții Muzeului Mitropoliei Clujului.

Parte a proiectului doctoral desfășurat de autoare, expoziția „Deisis” va putea fi admirată în perioada 17-26 august 2022, programul de vizitare fiind cel al Muzeului Mitropoliei Clujului (de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00).

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Stagiunea de primăvară Madrigal 2024, la Palatul Patriarhiei

Corul Madrigal, dirijat de Anna Ungureanu, invită publicul la evenimentele Stagiunii de primăvară - Madrigal 2024, o trilogie de concerte extraordinare, în care sunetul unic al ansamblului se împletește cu elemente de artă dramatică, iluminat arhitectural și proiecții...

Crăiasa Zăpezii revine pe scena Teatrului „Puck”

Crăiasa Zăpezii revine pe scena Teatrului „Puck”

Duminică, 18 februarie, și marți, 20 februarie, cei mici sunt așteptați să urmărească la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca unul dintre cele mai iubite spectacole din repertoriul instituției: „Crăiasa Zăpezii”. De asemeni, sâmbătă, 17 februarie, pe aceeași scenă...