Expoziție, prelegere, concert dedicate Zilei Naționale a Franței la Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima”

de | iul. 12, 2023

Dragi prieteni,

Avem plăcerea de a vă invită la expoziția și recitalul ,,Conexiuni culturale între Franța și România. Enescu și muzicienii români la Paris”, un eveniment special dedicat Zilei Naționale a Franței. Manifestarea va avea loc la Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima”, vineri, 14 Iulie, ora 19:00 și este rezultanta unui prolific parteneriat între ANMGD și Academia Română, cu sprijinul Institutului Francez din Cluj-Napoca, al Clubului Francofon și al Asociației Femeilor de Afaceri din Cluj.

Expoziția va cuprinde facsimile ale documentelor din Biblioteca Muzicală ,,La Grange-Fleuret” din Paris și din arhiva ANMGD și va ilustra aspecte din viața și activitatea marelui compozitor George Enescu, precum și din cea a muzicienilor români în Parisul interbelic. Publicul va avea oportunitatea să descopere pagini memorabile din ziarul „Le Monde musical”, una dintre cele mai importante publicații franceze. Vom aduce, astfel, în prim plan legături istorice și vom crea un spațiu în care să ne bucurăm de bogăția și diversitatea artistică a celor două țări, Franța și România.

În deschiderea expoziției vor lua cuvântul cercetător științific gr. 3 Cristina Pascu – Academia Națională de Muzică ,,Gheorghe Dima” și Attila Varga, cercetător științific gr. 2 – Academia Română.

De asemenea, manifestarea va cuprinde un recital susținut de tineri artiști: asist. univ. drd. Cristina Damian, student Sabin Zeno Argintaru, asist. univ. dr. Luca Toncian, coordonați muzical de conf. univ. dr. Cristian Sandu. Repertoriul va cuprinde lucrări reprezentative, care vor evidenția legăturile dintre cele două culturi, cu un accent deosebit pe lucrări semnate de George Enescu.

Vă așteptăm cu drag la această sărbătoare culturală deosebită!

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Cultură
Vacanța la biblioteca „Octavian Goga” Cluj

Vacanța la biblioteca „Octavian Goga” Cluj

Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, organizează în perioada 1 iulie – 30 august 2024 o serie de activități sub genericul Vacanța la bibliotecă, o alternativă pentru copii și adolescenți de...