Femeia creştină şi rolul ei misionar, tema Cercului preoțesc Mocod, reunit la Săsarm

de | apr. 23, 2018 | Activități parohiale

Duminică, 22 aprilie 2018, preoții din cercul pastoral-misionar Mocod, coordonați de pr. Vasile Dan, s-au întâlnit în Parohia Ortodoxă Săsarm din Protopopiatul Năsăud. Începând cu ora 17.00, în biserica cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil”, în prezența a numeroși credincioși, soborul celor 12 preoți slujitori, alături de părintele paroh Adrian Ionică Şpaimoc, a săvârșit Taina Sfântului Maslu.

Femeia creştină şi rolul ei misionar, tema Cercului preoțesc Mocod, reunit la SăsarmÎn cuvântul de învățătură, pr.  Viorel Ţermure de la Parohia Nimigea de Jos a vorbit credincioșilor despre femeia creştin-ortodoxă şi rolul ei misionar în familie, Biserică şi comunitate, pornind de la Duminica închinată femeilor mironosiţe şi prăznuită în această zi în Biserica Ortodoxă. La final, pr. paroh Adrian Ionică Şpaimoc a mulțumit preoților și credincioșilor pentru bucuria împreună slujirii.

Această seară duhovnicească se încadrează în activitatea misionară a Cercului preoţesc Mocod, fiind prima din anul acesta, iar următoarea întâlnire va avea loc în Duminica a 7-a după Paşti în Parohia Nimigea de Jos.

                          Pr. Cornel Coprean

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...