Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

de | ian. 9, 2024

 

În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de excluziune socială, eșec sau abandon școlar, cu posibilități materiale reduse, monoparentale sau minori crescuți de bunici sau familia extinsă a acestora din Gherla și împrejurimi. Fiecare din cei peste 120 de beneficiari s-au bucurat de un cadou special.

Astfel, în perioada 23 noiembrie – 17 decembrie 2023 s-au colectat fonduri, produse alimentare neperisabile, articole de îmbrăcăminte și încălțăminte, jucării și materiale igienico-sanitare, la sediul Protopopiatului Ortodox Gherla, care mai apoi au fost oferite familiilor și copiilor din mediile defavorizate.

„Ne-am bucurat de implicarea activă și în această campanie a cadrelor didactice, elevilor, precum și a părinților acestora. Ne-au fost alături cadrele și elevii Grădiniței cu program prelungit „Căsuța fermecată”, aiFinal de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!” Liceului Teoretic „Ana – Ipătescu” și ai Liceului Teoretic ”Petru-Maior”, din Gherla, a transmis Simina Ionela Trifan, asistentă socială în cadrul Serviciului De Asistență Socială a Protopopiatului Ortodox Român Gherla.

Un număr de 120 de copii au beneficiat de câte un pachet special.

Mesajele sensibile ale elevilor au însoțit aceste daruri frumos ambalate, menite să sporească bucuria beneficiarilor: ,,Îmi doresc să te bucuri de acest cadou din partea mea, iar din puținul meu ți-am dăruit și ție. De la Diana.” „Sper că acest cadou te-a făcut să zâmbești și ți-a plăcut.Își urez sărbători fericite ție și celor dragi. Cu foarte mare drag, Irina”.

„Mulțumim tuturor donatorilor, persoane fizice sau companii din oraș și nu numai care și-au dovedit solidaritatea și bunătatea, răspunzând prezent dorinței noastre de a lumina chipul unor copii înainte de Sfintele Sărbători”, a transmis Simina Ionela Trifan, asistentă socială în cadrul Serviciului De Asistență Socială a Protopopiatului Ortodox Român Gherla.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Bucurie și prietenie sub aripa Bisericii la Ilva Mică

Parohiile Ortodoxe Ilva Mică I și Ilva Mică II Someș, din Protopopiatul Năsăud, prin preoții Iuliu Brici și Ștefăniță Potra, în colaborare cu Parohia Ortodoxă Română Feldru și Asociația „O cană cu apă” a tinerilor ortodocși din Feldru, au organizat, în data de 30...

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...