Hram la capela Şcolii „Constantin Brâncuşi” din Cluj-Napoca

de | dec. 10, 2015

În Parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, păstorită de părintele Nicolae Buda, marți, 8 decembrie 2015, au avut loc mai multe evenimente, a transmis pentru Radio Renașterea, coordonatorul activităților cu tinerii și copiii din parohie, Marilena Asănică.

De dimineaţă, preoții Nicolae Buda și Dorel Man au slujit la Capela „Sfântul Nicolae” de la Școala „Constantin Brâncuși” din municipiu, prilej de a sărbători împreună cu elevii și dascălii, hramul capelei. Activitatea a început cu Acatistul Sfântului Nicolae, la care copiii au dat răspunsurile la sfârșitul condacelor și icoaselor. Părintele Nicolae Buda le-a povestit despre Sfântul Nicolae, sfătuindu-i pe copii să fie cuminți, să asculte de părinții lor, să învețe, accentuând importanța educației primite în familie, la școală și la biserică. Elevii clasei a III-a A, îndrumați de învățătoarea Rozalia Anghel, împreună cu elevii din clasa a VII-a A, coordonați de Daniela Necula, profesoara de religie, au colindat și au susținut un mic program artistic, în cinstea ocrotitorului lor.

În săptămâna premergătoare hramului capelei, elevii de la Şcoala „Constantin Brâncuşi” s-au mobilizat și au dăruit pachete Asociației Filantropice „Christiana” și Preventoriului TBC de copii Ilișua, activitate pentru care preoții le-au mulțumit și i-au felicitat. Elevii au fost însoţiţi de prof. Eugenia Marcu, directoarea școlii, prof. Mirela Nicoară, directoare adjunctă, Maria Țibre, profesor de sprijin, Felicia Țandău, medicul școlii, Anicuța Selejan, asistentă medicală și Maria Ludușan, bibliotecară. Părintele Dorel Man le-a dăruit tuturor iconițe și calendare, iar copiii au colindat.

Tradiţii de Crăciun

După amiază, la ora 16.00, Biserica „Naşterea Domnului” a fost gazdă pentru elevii de la Şcoala „Constantin Brâncuşi” din Cluj-Napoca. În cadrul Parteneriatului „Cu Hristos în fața marilor încercări din viața de școlar”, încheiat între cele două instituții, s-a desfășurat activitatea „Tradiții de Crăciun”.

Elevii clasei a III-a A, împreună cu învăţătoarea Rozalia Anghel și Daniela Necula, profesoara de religie, și alți elevi din cadrul acestei școli, au fost întâmpinați de pr. Nicolae Buda și au avut ca invitați pe Marinela Istici, directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale, Cluj-Napoca, Ioana Breda Morar, interpret de muzică populară și etnolog și Adriana Anton, de la aceeași instituție. Cu acest prilej a avut loc o dezbatere despre sem­nificația colindelor și a obiceiurilor dedicate sărbătorii Crăciunului.

Elevii au colindat împreună cu invitații și cu toți cei prezenți. De asemenea, în cadrul acestei manifestări, copiii au pregătit pachete cu alimente pe care le-au dăruit unor familii care au nevoie de sprijin, din cadrul Parohiei „Naşterea Domnului”. Pentru osteneala lor, elevii au fost răsplătiți cu pachețele de dulciuri.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...