În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

de | nov. 6, 2023

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni.

Decizia a fost luată în primul rând din motive de siguranță privind protecția de incendiu, a precizat oficialul.

„Până la finalizarea lucrării, serviciile religioase creștin-ortodoxe vor fi oferite atât în locația veche cât și la patul bolnavului, la solicitarea pacienților sau aparținătorilor, de către pr. Alin Miheștian. Pacienții din alte confesiuni, la solicitare, pot beneficia de servicii religioase care vor fi oferite la pat”, a mai precizat managerul spitalului.

Noua biserică din curtea spitalului va păstra hramul capelei care funcționează acum în incinta instituției medicale: „Sf. Apostol și Evanghelist Luca”.

Suflete împăcate și trupuri vindecate

Luna trecută, capela și-a serbat ocrotitorul. Au participat managerul Gabriel Lazany, directorul medical Gabriela Deak, directorul financiar-contabil Mirela Pop, directorul de îngrijiri Gabriela Remeș, directorul de Resurse Umane Sanda Petraș, directorul administrativ Paul Szekely, medici, asistenți medicali, personal de îngrijire, cadre medicale pensionate.

Liturghia a fost urmată de un Parastas pentru toți medicii, asistenții, infirmierii și angajații spitalului care au trecut la cele veșnice.

„Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca, «doctorul preaiubit», cum îl numește Sf. Apostol Pavel, este un ocrotitor pentru toți cei care calcă pragul acestei unități medicale”, a spus Părintele Alin Miheștian, preot de caritate al spitalului, la hramul capelei.

„Și subliniez cuvintele omului de știință Louis Pasteur, că viața nu are nicio valoare dacă nu poți fi de folos altuia. Cu siguranță că dumneavoastră sunteți de folos oamenilor, pentru că văd suflete care sunt împăcate când ajung în acest spital.”

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Biserica „Sf Ap. și Ev. Luca” va fi construită pe locul actualului punct de transformare electric, care va fi desființat, a anunțat managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița. Foto: Facebook / Gabriel Lazany

Costul construcției pentru noua biserică va fi de aproximativ un milion de lei, informează publicația locală Timp Online, iar lăcașul de cult va avea o suprafață construită de 72,35 metri pătrați.

Sursa foto: Facebook / Gabriel Lazany

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...