Instalarea noului preot slujitor, în Dâmbul Rotund

de | iun. 7, 2017

Cu ocazia prăznuirii Rusaliilor, comunitatea parohială ortodoxă din cartierul clujean Dâmbul Rotund și-a primit cel de-al doilea preot. Ca urmare a pensionării preotului Augustin Bora, locul de preot slujitor vacant a fost ocupat prin concurs de părintele Vasile Mihai Pop.

Părintele Mihai Pop este absolvent al Seminarului Teologic și al Facultății de Teologie din Cluj-Napoca. În anul 2014 a obținut și titlul de doctor în Teologie la Universitatea ,,1 Decembrie 1918” din Alba-Iulia. A fost hirotonit preot în anul 2009 pe seama Parohiei Corpadea din Protopopiatul Cluj I acolo unde slujit până în acest an.

La Parohia ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Cluj-Napoca va sluji alături de Protopopul de Cluj II, părintele părintele  Alexandru Ciui.

            ,,L-am primit cu mare bucurie pe părintele Mihai în comunitatea noastră. Instalarea sa chiar în ziua de Rusalii a dublat bucuria sărbătorii pentru mulțimea de credincioși parohieni care au participat la Sfânta Liturghie și la slujba de sfințire a apei. Știm că părintele Mihai are multe calități pe care le-a dovedit până acum prin slujirea rodnică din Parohia Corpadea, de aceea a fost foarte iubit de credincioșii săi, mulți dintre aceștia însoțindu-l și la prima slujbă oficiată în noua parohie. În mod cert el va fi la fel de iubit și apreciat și de credincioșii din parohia noastră”, a spus părintele Alexandru Ciui.

Organizarea Parohiei Ortodoxe ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din cartierul Dâmbul Rotund, a început în anul 1932. După ce timp de 7 ani slujbele religioase s-au ținut într-o casă, în anul 1939, sub îndrumarea preotului Gavril Relea, cele 37 de familii de credincioși au început construirea unei biserici. Din cauza vitregiilor vremii Biserica a fost edificată pe durata mai multor decenii, finalizându-se în anul 1970. A sfințită în data de 14 august a aceluiași an, de către episcopul Teofil Herineanu.

Înmulțirea numărului de credincioși din cartier a făcut necesară extinderea bisericii. Astfel, în anul 1992 au început lucrările de modificare prin demolarea parțială a bisericii existente și redimensionarea fundației pentru zidirea unei biserici mai mari. Noua biserică a fost sfințită în anul 1998 de către arhiepiscopul Clujului de atunci, Î.P.S. Bartolomeu Anania, preot paroh fiind Nicolae Opriș.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

90 de ani de la sfințirea Catedralei Moților din Huedin

90 de ani de la sfințirea Catedralei Moților din Huedin

Luni, 14 octombrie 2024, s-au împlinit 90 de ani de la sfințirea Catedralei Moților din Huedin, ctitorie a protopopului martir Aurel Munteanu. Cu această ocazie, de la ora 18:00, au fost săvârșite slujba Tedeumului de mulțumire și slujba Parastasului în cadrul căreia...