Întâlnirea Cercului preoțesc în parohia Sântejude, Protopopiatul Gherla

de | dec. 1, 2017 | Activități parohiale

Preoții din Cercul pastoral-misionar Sucutard, coordonați de părintele Grigore Moldovan, s-au întâlnit joi, 3 noiembrie 2017, de praznicul Sfântului Apostol Andrei, în parohia Sântejude, Protopopiatul Gherla. Întâlnirea a avut un caracter aparte deoarece cu această ocazie s-a săvârșit, de preoții prezenți, slujba Sfeștaniei la Căminul Cultural din localitate, renovat recent. Au luat  cuvântul primarul comunei Țaga, Romulus Mârza, dar  și părintele Grigore Moldovan. Apoi, părintele paroh Paul-Florin Runcan a mulțumit tuturor celor care s-au implicat în buna desfășurare a acestui eveniment.

Ziua a continuat cu un spectacol de muzică populară, susținut de artiști locali, copiii de la Școala Generală Țaga și Ansamblul de dansuri Populare din aceeași comună.

Evenimentul se încadrează în activitatea misionară a Cercului preoțesc Sucutard,  format de preoții slujitori în parohiile arondate comunelor Cătina, Geaca și Țaga.

pr. Horea-Niculae Baciu

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...