Întâlnirea tinerilor ortodocși din Baia Mare

de | mart. 5, 2018 | Activități parohiale

În fiecare duminică din Postul Mare, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, au loc  întâlniri cu tinerii din din Baia Mare, în organizarea Asociației Tinerilor Ortodocși din Protopopiatul Baia Mare (ATOPBM), al cărei președinte este pr. Bogdan Ciocotișan.

Duminică, 4 martie 2018, de la ora 17:30, după slujba Vecerniei, a fost rândul parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Baia Mare să fie gazda întâlnirii duminicale. În cadrul întâlnirii au fost susținute mai multe teme de interes pentru adolescenți, folositoare în formarea lor ca oameni creștini. Au vorbit tinerilor pr. prof. drd. Andrei Gavriș, secretar ATOPBM și preot misionar al Protopopiatului Baia Mare, Raluca Aim, vicepreședinta ATOPBM, pr. Bogdan Ciocotișan, președintele ATOPBM, Arhid. Alexandru Gaborean, inspector eparhial pentru catehizarea tineretului și pr. Andrei Emil Pop, inspector eparhial, care a fost organizatorul întâlnirii.

Temele abordate au fost încadrate sub genericul „Tinerii împreună pentru păstrarea unităţii de neam şi de credinţă” și au fost dedicate „Anului Omagial al unității de neam și de credință” și al „Anului Comemorativ  al făuritorilor Marii Uniri din 1918”.

Duminică, 11 martie 2018, întâlnirea este programată la biserica cu hramul „Nașterea Domnului” din Baia Mare.

         Andrei Fărcaș

 

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...