„Întâmplări cu îngeri” în parohia Sfântul Prooroc Ilie din Cluj

de | iun. 26, 2016 | Activități parohiale

În biserica Sf. Prooroc Ilie din Cluj-Napoca a avut loc sâmbătă, 25 iunie, festivitatea de încheiere a unui nou ciclu de activități cu copiii din cadrul proiectului ”Întâmplări cu îngeri”. Acest proiect se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 7 ani și are drept scop dobândirea de către copii a unor cunoștințe cu privire la valorile credinței ortodoxe, ale moralei creștine precum și dobândirea unor deprinderi și comportamente care să le folosească în viață. Întâlnirile au avut loc în fiecare zi de sâmbătă în spațiul amenajat la demisolul bisericii și au fost coordonate cu o dăruire exemplară de către profesoara Daniela Marcu ajutată de colaboratori și părinți.

Copiii au desfășurat diverse activități creative ( desen, pictură, colaj ș.a.), au vizionat filme cu conținut moral și religios specifice vârstei, au învățat rugăciuni, colinde, cântece și jocuri noi, au ieșit la joacă în parc și, mai ales, au legat prietenii. În fiecare duminică ei se întâlnesc la Sf. Liturghie și se împărtășesc cu Sf. Taine. În urmă cu o săptămână am fost oaspeții Parohiei Sf. Evanghelist Marcu din Florești. Copiii au fost însoțiți și coordonați de părintele Bălaj Sergiu și prof. Daniela Marcu precum și de câțiva părinți. Ei au învățat ce trebuie să facă atunci când intră în biserică, au cântat , s-au rugat , au desenat pe asfalt , au plantat un copac, numindu-l ”copacul prieteniei” iar apoi au participat la o agapă.

La festivitatea de încheiere s-a vizionat un slideshow cu momente din toate activitățile desfășurate în cadrul proiectului în perioada octombrie 2015 – iunie 2016, s-au înmânat diplome copiilor și coordonatorilor, iar la sfârșit toți participanții s-au bucurat de un tort cu fructe.

Proiectul va fi reluat după vacanța de vară.

Preot Vasile Istrate

Ultimele articole

Despre muncă

Despre muncă

Munca este o realitate existențială a lumii în care trăim, fiindcă orice om ca să trăiască în această lume, are nevoie să muncească. Sfânta Scriptură este cât se poate de explicită când ne spune că în rai, Adam și Eva au fost puși pentru a păzi și a îngriji grădina...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...