(interviu) O platfomă online, adresată profesorilor de religie, disponibilă din toamnă

de | iul. 23, 2020

Profesorii de religie vor avea, din toamnă, posibilitatea de a accesa o platformă de învăţământ online. Platforma religieonline.ro, la care lucrează peste 120 de profesori şi specialişti din diferite domenii din ţară, a fost gândită într-o manieră didactică, pentru a acoperi toată programa școlară. La final, profesorii vor avea la dispoziție  materiale şi lecţii online, adresate elevilor de la clasa pregătitoare până la clasa a douăsprezecea, pe care le vor putea folosi în activitatea lor didactică.

Proiectul a debutat în luna martie, în perioada în care, din cauza pandemiei, educația s-a mutat în online. Profesoara Ionița Timiș a inițiat și coordonat proiectul Platformei e-learning la religie, colaborând cu o echipă de profesori inimoși din întreaga țară, care și-au pus toată disponibilitatea de a lucra în echipă pentru același ideal: de a oferi tuturor elevilor și profesorilor, materiale didactice inovative, potrivite pentru mediul de studiu online și offline. În primul rând, a avut o colaborare solidă cu doamna profesor de religie, Carmen Oprea din județul Dolj, și a soțului dumneaei, specializat în domeniul IT, care au creat platforma în care au fost încărcate materialele didactice realizate de către profesorii din întreaga țară. De asemenea, colaborarea s-a îndreptat și spre inspectorul de religie al județului Timiș, doamna Daniela Buzatu, care a oferit o susținere profesionistă în domeniul didacticii și al pedagogiei. Aprecierea deosebită se îndreptă și spre numele nemenționate, din cauza mulțimii lor, ale colegilor care s-au mobilizat în acest proiect. Platforma online va fi coordonată și gestionată în continuare de către doamna profesor Carmen Oprea, iar extinderea proiectului platformei, care are mari perspective, va fi coordonat, mai departe, de către doamna profesor, Ionița Timiș.

  Materialele au fost adunate în urma experienței a patru ani de concursuri online, la disciplina religie. „Alături de Hristos în Europa secolului XXI” este o competiție pe care profesoara de religie din Cluj-Napoca, Ioniţa Timiş, a inițiat-o în anul 2016 şi la care au participat, în fiecare an, elevi români din diverse țări ale Europei.

„Este o modalitate eficientă de a studia ora de religie într-o manieră modernă, atrăgătoare, plăcută și ușoară. Din reacțiile  primite de la elevii din întreaga țară, am constatat plăcuta impresie pe care au avut-o față de această modalitate inedită de a studia religia, care, iată, se adaptează oricăror timpuri și oricăror vremuri”, spune spune profesoara de religie Ioniţa Timiş.  

(interviu) O platfomă online, adresată profesorilor de religie, disponibilă din toamnă
Andreea Pâgleşan, în dialog cu profesoara de religie Ioniţa Timiş

 Chiar dacă din toamnă învățământul clasic va reveni la normal, platforma va rămâne la fel de utilă.  „Profesorii din întreaga țară vor beneficia de  materiale auxiliare, publicate în format electronic și încărcate pe Platforma Religieonline.ro și care urmează a fi depuse la Ministerul Educației Naționale, spre  evaluare și avizare”, a adăugat profesoara de religie.

  Ascultați aici interviul integral, realizat de Andreea Pâgleşan cu profesoara de religie Ioniţa Timiş.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
(interviu) O platfomă online, adresată profesorilor de religie, disponibilă din toamnă
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Interviu
Aniversare Radio Cluj – 70 de ani  | Manager Bogdan Roșca (AUDIO)

Aniversare Radio Cluj – 70 de ani | Manager Bogdan Roșca (AUDIO)

Radio Cluj – parte a Societății Române de Radiodifuziune, a aniversat 70 de ani de la primul semnal în eter, un moment special pe care Radio Renașterea l-a marcat prin invitația pe care a lansat-o managerului instituției, dl Bogdan Roșca-Zasmescu, de a ne vorbi despre...