(interviu) O platfomă online, adresată profesorilor de religie, disponibilă din toamnă

de | iul. 23, 2020 | Interviu

Profesorii de religie vor avea, din toamnă, posibilitatea de a accesa o platformă de învăţământ online. Platforma religieonline.ro, la care lucrează peste 120 de profesori şi specialişti din diferite domenii din ţară, a fost gândită într-o manieră didactică, pentru a acoperi toată programa școlară. La final, profesorii vor avea la dispoziție  materiale şi lecţii online, adresate elevilor de la clasa pregătitoare până la clasa a douăsprezecea, pe care le vor putea folosi în activitatea lor didactică.

Proiectul a debutat în luna martie, în perioada în care, din cauza pandemiei, educația s-a mutat în online. Profesoara Ionița Timiș a inițiat și coordonat proiectul Platformei e-learning la religie, colaborând cu o echipă de profesori inimoși din întreaga țară, care și-au pus toată disponibilitatea de a lucra în echipă pentru același ideal: de a oferi tuturor elevilor și profesorilor, materiale didactice inovative, potrivite pentru mediul de studiu online și offline. În primul rând, a avut o colaborare solidă cu doamna profesor de religie, Carmen Oprea din județul Dolj, și a soțului dumneaei, specializat în domeniul IT, care au creat platforma în care au fost încărcate materialele didactice realizate de către profesorii din întreaga țară. De asemenea, colaborarea s-a îndreptat și spre inspectorul de religie al județului Timiș, doamna Daniela Buzatu, care a oferit o susținere profesionistă în domeniul didacticii și al pedagogiei. Aprecierea deosebită se îndreptă și spre numele nemenționate, din cauza mulțimii lor, ale colegilor care s-au mobilizat în acest proiect. Platforma online va fi coordonată și gestionată în continuare de către doamna profesor Carmen Oprea, iar extinderea proiectului platformei, care are mari perspective, va fi coordonat, mai departe, de către doamna profesor, Ionița Timiș.

  Materialele au fost adunate în urma experienței a patru ani de concursuri online, la disciplina religie. „Alături de Hristos în Europa secolului XXI” este o competiție pe care profesoara de religie din Cluj-Napoca, Ioniţa Timiş, a inițiat-o în anul 2016 şi la care au participat, în fiecare an, elevi români din diverse țări ale Europei.

„Este o modalitate eficientă de a studia ora de religie într-o manieră modernă, atrăgătoare, plăcută și ușoară. Din reacțiile  primite de la elevii din întreaga țară, am constatat plăcuta impresie pe care au avut-o față de această modalitate inedită de a studia religia, care, iată, se adaptează oricăror timpuri și oricăror vremuri”, spune spune profesoara de religie Ioniţa Timiş.  

Andreea Pâgleşan, în dialog cu profesoara de religie Ioniţa Timiş

 Chiar dacă din toamnă învățământul clasic va reveni la normal, platforma va rămâne la fel de utilă.  „Profesorii din întreaga țară vor beneficia de  materiale auxiliare, publicate în format electronic și încărcate pe Platforma Religieonline.ro și care urmează a fi depuse la Ministerul Educației Naționale, spre  evaluare și avizare”, a adăugat profesoara de religie.

  Ascultați aici interviul integral, realizat de Andreea Pâgleşan cu profesoara de religie Ioniţa Timiş.

Radio Renasterea
(interviu) O platfomă online, adresată profesorilor de religie, disponibilă din toamnă
/
<a href="https://radiorenasterea.ro/author/andreea-paglesan/" target="_self">Andreea Pâgleșan</a>

Andreea Pâgleșan

A absolvit Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” și Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, secția Jurnalism. De asemenea, a urmat studiile masterale în Producție media ale aceleiași unități de învățământ superior. Redactor la Radio Renașterea din 2008. Din 2011 până în 2018 a fost prezentator de știri. A debutat ca reporter de teren. Timp de 5 ani a realizat emisiunea Pururi Tânăr, dedicată elevilor. Totodată a realizat si emisiunea de reportaje Oameni și locuri.

Ultimele articole

Între milostenia umană și cea divină

Între milostenia umană și cea divină

Introducere Pericopa de astăzi e una de-a dreptul referențială pentru spațiul exegetic. Tipologiile pe care le are în centru, o fac să fie folosită adesea, chiar și tangențial, în diferite discuții și dialoguri, nu doar în spațiul bisericesc. Sfântul Luca o prezintă...

Importanţa rugăciunii | Începutul Triodului

Importanţa rugăciunii | Începutul Triodului

„Vameşul, departe stând, nu voia nici ochii să-şi ridice către cer, ci-şi bătea pieptul zicând: «Dumnezeule, milostiv fii mie, păcătosului»” (Luca 18, 13) Intrăm într-o perioadă specială din Anul Liturgic: începe perioada Triodului. Aceasta ţine zece săptămâni, până...

Pr. Nicu Dumitrașcu, Cele șapte personalități de la Niceea (325) – rolul lor în cadrul primelor frământări ecumenice majore ale lumii creștine, Ediția a III-a revizuită, Editura Napoca Star, Cluj-Napoca, 2019.

Pr. Nicu Dumitrașcu, Cele șapte personalități de la Niceea (325) – rolul lor în cadrul primelor frământări ecumenice majore ale lumii creștine, Ediția a III-a revizuită, Editura Napoca Star, Cluj-Napoca, 2019.

Cu certitutine, părintele profesor universitar dr. Nicu Dumitrașcu este unul dintre teologii români cu cea mai mare vizibilitate în spațiul Occidental. Întrucât în ultima vreme a publicat cu precădere texte în străinătate, în limbi de circulație internațională, la...

Mai multe din Interviu
(interviu) Ziua Națională Constantin Brâncuși

(interviu) Ziua Națională Constantin Brâncuși

Un interviu cu Arpad Fabian, profesor de desen la Liceul de Arte Vizuale „Romulus Ladea" din Cluj, pictor și desenator, care ne oferă informații inedite sau mai puțin știute despre  marele sculptor român Constantin Brâncuși. foto: doxologia.ro