Istoria Reședinței Mitropolitane Ortodoxe Române din Cluj-Napoca | Vasile Rojneac și Varga Attila

de | mart. 5, 2023

Apariția volumului-document cu titlul Istoria Reședinței Mitropolitane Ortodoxe Române din Cluj-Napoca este un eveniment deosebit în viața spirituală a orașului Cluj-Napoca. Această „carte despre o clădire-bijuterie din inima Clujului ʺ evocă „locul din care se face misiunea Domnului Hristosʺ.

Invitați ai emisiunii Dialoguri, autorul cărții dl Vasile Rojneac, doctor în istoria Bisericii Ortodoxe Române al Facultății de Teologie Ortodoxă din Clul-Napoca și arhivar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, alături de dl Varga Attila, cercetător științific gr. 2 și dr. al Institutului de Istorie George Barițiu din cadrul Academiei Române Filiala Cluj-Napoca, ne-au purtat prin istoria Palatului Episcopiei Ortodoxe clujene, ne-au narat momente de glorie dar și de cumpănă a locului și ne-au descris marile personalități monahale, de la vrednicul de pomenire episcopul Nicolae Ivan, ctitorul Reședinței Episcopale din Cluj, la Episcopul Nicolae Colan, la Arhiepiscopul Teofil Herineanu, apoi Arhiepiscopul și Mitropolitul Bartolomeu Anania și până în prezent, în timpul păstoririi Arhiepiscopului și Mitropolitului Andrei Andreicuț.

Misiunea autorului Vasile Rojneac a fost una complex și asumată, încununată de o carte ce se dorește, așa cum spune chiar domnia sa, un document deschizător al drumurilor cercetării.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Istoria Reședinței Mitropolitane Ortodoxe Române din Cluj-Napoca | Vasile Rojneac și Varga Attila
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Speranță pentru suflet – Asociația Mundia

Speranță pentru suflet – Asociația Mundia

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face este să fim aproape de semenii nostri, încercând mereu să facem lumea mai bună, iar un exemplu în acest sens este Asociația Mundia. Am avut reala bucurie de a vorbi cu dna Anca Rus, coordonatorul...