Iubirea, o condiție de pregătire continuă a sufletului pentru învierea Mântuitorului

de | mart. 28, 2016

În a doua duminică din Postul Mare, credincioșii din parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”, păstorită de părintele Dan Hognogi, au avut o bucurie duhovnicească, prilejuită de prezența în mijlocul lor a părintelui profesor universitar dr. Ioan Chirilă, Președintele Senatului Universității Babeș-Bolyai.

Părintele Ioan Chirilă a oficiat Sfânta Liturghie alături de slujitorii Sfântului Altar al bisericii și a ținut un înălțător cuvânt de învățătură despre Iubire, care este o condiție de pregătire continuă a sufletului pentru Învierea Mântuitorului Iisus Hristos în inimile fiecăruia dintre noi.

Pornind de la întrebarea „Când, unde și cum înviază Hristos?”, părintele Chirilă a explicat, făcând referire la Evanghelia Vindecării slăbănogului din Capernaum, că Iisus Hristos înviază neîncetat în inimile învăluite de lumină, de credință, de iubire, în inimile gata mereu pentru slujirea celor aflați în suferință, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei Stela Florea.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...