La hramurile Mănăstirii Oașa și Schitului Găbud vor fi aduse cinstitele moaște ale Sfintei Ana (Program)

de | iul. 19, 2023

Mănăstirea Oașa este ocrotită de Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, serbat pe 27 iulie, iar hramul Schitului Găbud este Adormirea Sfintei și Dreptei Ana, cinstită pe 24 iulie. Cu ocazia serbării hramurilor vor fi aduse cinstitele moaște ale Sfintei și Dreptei Ana din Bologna, Italia.

Racla cu cinstitele moaște va fi adusă pentru prima dată în România de o delegație a Arhiepiscopiei Catolice de Bologna, cu binecuvântarea cardinalului Matteo Maria Zuppi.

Program:

24 iulie – sosirea cinstitelor moaște la Schitul „Sfântul Ioan Evanghelistul” din Găbud și Priveghere în cinstea Hramului Bisericii Noi (19:00 – 23:45).

25 iulie – Sfânta Liturghie de hram, de la ora 10:00, urmată de masa de obște;

26 iulie – mutarea cinstitelor moaște la Catedrala arhiepiscopală din Alba Iulia, unde vor fi așezate la închinare începând cu ora 16:00 până la orele 20:00, în funcție de numărul închinătorilor;

26 iulie – mutarea cinstitelor moaște la Mănăstirea Oașa, unde vor sta până în ziua următoare;

27 iulie – cinstitele moaște vor fi așezate spre închinare de Hramul Mănăstirii Oașa, Sfântul Mare Mucenic Pantelimon.

Racla cu un fragment din cinstitele moaște ale Sfintei și Dreptei Ana se află în Catedrala Catolică San Pietro (Cattedrale Metropolitana di San Pietro) din Bologna, Italia.

Sfânta Ana este ocrotitoarea copiilor și a maternității pentru că a zămislit la bătrânețe după multe rugăciuni, lacrimi și post.

Sursă foto: Arhiva Basilica.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română