Lansare de carte în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”

de | mart. 7, 2016 | Activități parohiale

Duminică seara, după slujba Vecerniei în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Mănăștur, în prezența numeroșilor credincioși, a avut loc lansarea cărții „Viața  duhovnicească ortodoxă după Sfântul Siluan Athonitul”, apărută la Editura Renașterea. Au vorbit despre volum părinte paroh protopop Dan Hognogi, directorul Editurii Renașterea pr. Cătălin Pălimaru, directorul postului de radio Renașterea Paul Siladi.

Părintele paroh Dan Hognogi a evidențiat  rolul educației și al culturii în creșterea duhovnicească a fiecărei persoane.  Părintele Cătălin Pălimaru a scos în evidență rolul lecturii duhovnicești care este o hrană pentru suflet. A vorbit și despre autorul cărții, Harry Boosalis, grec care locuiește în SUA și despre Sfântul Siluan Athonitul, un monah simplu, în care a sălășluit cu multă putere Duhul Sfânt și care prin viața și trăirea  sa transmite nădejde într-o lume fără de nădejde. Paul Siladi a arătat rolul părintelui Sofronie Saharov în descoperirea de către lumea întreagă a Sfântului Siluan Athonitul și a arătat cum Harry Boosalis continuă de fapt exegeza scrierilor Sfântului Siluan, începută de ucenicul său Sofronie Saharov.

Lansarea face parte din proiectul: „Editura Renașterea în parohiile clujene”, care familiarizează credincioșii cu publicațiile editurii, pentru a aduce un izvor de cunoaștere în vederea îmbunătățirii vieții lor duhovnicești.

Ultimele articole

19 mai – Sf. Sfințit Mc. Patrichie, episcopul Prusei

19 mai – Sf. Sfințit Mc. Patrichie, episcopul Prusei

Patrichie episcopul a stat de față înaintea eparhului Iulie care, căutând să-l facă să se închine la idoli, îi spunea că izvorârea apelor celor calde se face prin purtarea de grijă a zeilor și sunt vărsate pentru binele oamenilor. Sfântul mucenic i-a răspuns că...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...