Lansare de carte în parohia clujeană „Adormirea Maicii Domnului”

de | mart. 7, 2016

Duminică seara, după slujba Vecerniei în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din cartierul Mănăștur, în prezența numeroșilor credincioși, a avut loc lansarea cărții „Viața  duhovnicească ortodoxă după Sfântul Siluan Athonitul”, apărută la Editura Renașterea. Au vorbit despre volum părinte paroh protopop Dan Hognogi, directorul Editurii Renașterea pr. Cătălin Pălimaru, directorul postului de radio Renașterea Paul Siladi.

Părintele paroh Dan Hognogi a evidențiat  rolul educației și al culturii în creșterea duhovnicească a fiecărei persoane.  Părintele Cătălin Pălimaru a scos în evidență rolul lecturii duhovnicești care este o hrană pentru suflet. A vorbit și despre autorul cărții, Harry Boosalis, grec care locuiește în SUA și despre Sfântul Siluan Athonitul, un monah simplu, în care a sălășluit cu multă putere Duhul Sfânt și care prin viața și trăirea  sa transmite nădejde într-o lume fără de nădejde. Paul Siladi a arătat rolul părintelui Sofronie Saharov în descoperirea de către lumea întreagă a Sfântului Siluan Athonitul și a arătat cum Harry Boosalis continuă de fapt exegeza scrierilor Sfântului Siluan, începută de ucenicul său Sofronie Saharov.

Lansarea face parte din proiectul: „Editura Renașterea în parohiile clujene”, care familiarizează credincioșii cu publicațiile editurii, pentru a aduce un izvor de cunoaștere în vederea îmbunătățirii vieții lor duhovnicești.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...