Lucrări recepționate la Centrul social-educativ „Grigore Pletosu” Bistrița

de | sept. 10, 2023

Recepția la terminarea lucrărilor de reabilitare și construcție a imobilului Centrul social-educativ „Grigore Pletosu” amplasat în municipiul Bistrița pe strada Alexandru Odobescu nr. 4 a avut loc în data de 7 septembrie 2023. Lucrările efectuate au permis configurarea suprafețelor utile astfel încât beneficiarii să desfășoare activități educative în condiții optime și la standarde ridicate.

Procesul verbal de recepție la terminarea lucrarii a fost semnat de către reprezentanți ai Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului împreună cu dirigintele de șantier, beneficiarul lucrării, reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcții, reprezentanți ai Primăriei Municipiului Bistrița, ai Direcției Județene pentru Cultură Bistrița-Năsăud, reprezentantul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud, precum si de către constructor, reprezentanții firmelor de instalații și reprezentanți din partea proiectanților.

Clădirea, monument istoric de secol al XIX-lea, a intrat în proces de reabilitare totală în anul 2017, iar lucrările efectuate au vizat înlocuirea acoperișului, reabilitarea fațadelor, montarea scării de evacuare în caz de incendiu, recompartimentări la interior, înlocuirea pardoselilor, geamurilor, ușilor interioare și exterioare, instalațiilor la interior (sanitare, termice, electrice, sistem de detecție, semnalizare alarmare la incendiu, retea de hidranti interior, rețea structurată voce-date, sistem de supraveghere video, sistem de alarmare la efracție, sistem de sonorizare ambientală interioară și activitați exterioare) precum și montarea centralelor de încălzire. În etapa imediat următoare vor fi încheiate și lucrările la amenajarea curții și a terenului de sport.

Centrul social-educativ ”Grigore Pletosu” va găzdui din acest an școlar activitatea Școlii Primare ”Sfântul Stelian” Bistrița, ai căror elevi vor intra în siguranță în spațiul recent reabilitat și modernizat.

Coordonator proiect,

Pr. Tudor Mudure-Iacob

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Liturghia Darurilor în Parohia Sângeorz-Băi III

Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 16:00, la Biserica cu hramurile „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sângeorz-Băi (Parohia Sângeorz-Băi III), județul Bistrița-Năsăud, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul,...