„Mi-am pus sufletul pe palme, ca într-o adevărată spovedanie.”| Alexandru Pugna

de | sept. 24, 2023

Îndrăgit interpret al cântecului năsăudean, culegător de folclor, realizator de emisiuni folclorice în radio și televiziune, politician al culturii și om al bisericii, Alexandru Pugna ne-a întâmpinat cu brațele deschise la Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud pe care-l conduce.

„Ce ţi-i drag nu ţi-i urât /De-a şi cât de ocărât./ Ce ţi-i urât nu ţi-i drag /de-a şi cât de lăudat.”(versuri populare)

Alexandru Pugna, aduce prin vocea lui esenţa peisajului din care a pornit, lentoarea colinei verzi şi asprimea vârfului de munte din Ţibleş fascinația acelui limpede loc, unde dealurile se petrec şi curg spre câmpie şi alunecă în zare, presimțind Maramureșul. („Scurte întâlniri” de Cleopatra Lorinţiu, 2016)

Om de înaltă valoare artistică dar și sufletească, Alexandru Pugna ne-a oferit ocazia unui dialog în care s-au depănat amintiri, în care am vorbit despre oamenii importanți din viața artistului, dar și despre cât de bine este să ținem la tradiție și aproape de biserică.
Cum și unde își găsește răgaz de odihnă, ce proiecte are în derulare și cum coordonează instituția de păstrare și promovare a folclorului bistrițean și multe alte aspecte ale vieții și muncii invitatului nostru, vă invit să aflați din interviul următor.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
„Mi-am pus sufletul pe palme, ca într-o adevărată spovedanie.”| Alexandru Pugna
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

Părintele Nicolae Feier la Radio Renașterea

Vizitând orașul Bistrița, toate drumurile conduc înspre cea mai veche bisrică din nord-vestul Transilvaniei (sec. al XIII-lea), denumită și cunoscută deopotrivă de localnici și de turiști, drept „Biserica de la Coroana”. Având hramul „Intrarea în biserică a Maicii...

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

„Noaptea Europeană a Muzeelor”, ediția 2024

Aflat la cea de-a 20-cea ediție, cel mai important eveniment nocturn al iubitorilor de cultură și frumos, denumit „Noaptea Europeană a Muzeelor”, are loc în seara zilei de sâmbătă, 18 mai 2024. Ca de fiecare dată, pregătirile specifice crează o forfotă de bun-augur,...

Bursele Academiei Române 2024-2025 | interviu cu acad. Ioan Bolovan

Bursele Academiei Române 2024-2025 | interviu cu acad. Ioan Bolovan

Este în plină desfășurare apelul lansat de Academia Română de acordare a burselor pentru elevii cu rezultate școlare excepționale, care trăiesc în medii defavorizate. Inițiativa face parte din proiectul „Academia Română în dialog cu tinerii“ și vizează susținerea...