Moment comemorativ, în memoria Mitropolitului Bartolomeu

de | mart. 11, 2016 | Activități parohiale

Biserica cu hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Apostol Bartolomeu” din Cluj-Napoca,afis Moment aniversar Bartolomeu împreună cu Editura Școala Ardeleană, organizează duminică, 13 martie 2016, un moment comemorativ, dedicat Mitropolitului Bartolomeu.

Despre opera și personalitatea Înaltului Ierarh vor vorbi Mihai Lucan, Horia Bădescu, Aurel Sasu și Vasile George Dâncu. Editura va prezenta, cu acest prilej, ultima apariție editorială din seria recuperărilor documentare din Arhiva de la Nicula: Fântâna lacrimilor. Teatru inedit. Ediție critică și prefață de Aurel Sasu.

Evenimentul va avea loc, începând cu ora 12.00, la Biserica cu hramurile „Înălțarea Sfintei Cruci” și „Sfântul Apostol Bartolomeu”, de pe Str. Plopilor nr. 46.

Ultimele articole

Reflecții asupra cultului divin

Reflecții asupra cultului divin

Scopul întregii educații catehetice, religioase a creștinului este acela de a-l introduce în Biserică, în trupul mistic al lui Hristos și să îl integreze în viața Bisericii, care este viața de har, de comuniune cu Dumnezeu, de iubire, de unitate și progres duhovnicesc...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...