„Nimic din ce am realizat, nu ar fi fost posibil fără credință.” | Maria Pop

de | ian. 17, 2023

Foaie verde de mohor
Țese-mi-oi mândru covor
Tors din soarele fuior.
L-oi pune lângă oglindă
Să-mi lumineze în tindă
L-oi pune lângă cuptor
Să vă umple de-al meu dor.
Doru meu și dragostea,
A-nverzit și pădurea
Pă covor când îți călca. (versuri populare)

Prilejuită de pregătirea lansării cărții „Divinitate și mitologie în lumea covoarelor vegetale”, întâlnirea cu dna prof. dr. Maria Pop mi-a umplut inima de un sentiment al asumării cu rigurozitate a pasiunii, pe care invitata mea mi l-a transmis.”

70 de covoarele tradiționale românești fac parte din patrimoniul Muzeului Maria Pop de la Mănăstirea Piatra Craiului, din jud. Cluj. Unele sunt cusute chiar de dânsa la războiul de țesut aflat și el la muzeu, altele sunt primite de la femei vrednice muncitoare. Însă toate sunt donate mănpstirii, spre bucuria tuturor celor pe care pașii îi poartă într-acolo.

Așa cum spunea IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului „Dintotdeauna Mănăstirile nu au avut doar misiune duhovnicească, dar iată,au și un rol important în conservarea artelor”

Covoarele dnei Maria Pop reconstituie prin ele însele o lume. Vă invităm să o descoperiți.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
„Nimic din ce am realizat, nu ar fi fost posibil fără credință.” | Maria Pop
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Speranță pentru suflet – Asociația Mundia

Speranță pentru suflet – Asociația Mundia

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le putem face este să fim aproape de semenii nostri, încercând mereu să facem lumea mai bună, iar un exemplu în acest sens este Asociația Mundia. Am avut reala bucurie de a vorbi cu dna Anca Rus, coordonatorul...