O acțiune de folos duhovnicesc la începutul postului Nașterii Domnului

de | nov. 20, 2015 | Activități parohiale

Elevii de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu“ din Dej, au desfășurat în perioada 16-20 noiembrie, activități caritabile în cadrul “Săptămânii fructelor și legumelor donate”.

HPIM8604Astfel, miercuri, 18 noiembrie 2015, în cadrul atelierului gastronomic de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dej II, liceenii instruiți de doamna profesoară Călina Gavrea și susținuți de câteva femei din Comitetul parohial, au fost inițiați în pregătirea unor mâncăruri de post pentru 40 de persoane nevoiașe din parohie.

„Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dej II îi felicită și le mulțumește tinerilor voluntari de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu“ din Dej pentru această inițiativă lăudabilă, de a face fericite persoane nevoiașe, triste și bolnave, de a le oferi rodul ostenelii lor de o zi, adică o masă calda de post și un pachețel de fructe”, a declarat părintele Ioan Bolbos.

„Am constatat că satisfacția lor a fost pe măsura efortului depus, deoarece aceste persoane au fost vizitate de tinerii voluntari, însoțiți de cei doi preoți și profesorul Romul Băcilă, experimentând  astfel din plin bucuria dăruirii”, a mai spus părintele Ioan Bolbos.

Astfel de activităţi de voluntariat sunt susținute de parohia Dej II, deoarece membrii comunității doresc să aducă un plus de mângâiere celor care au nevoie de ajutor, în plus tinerii au șansa de a învăța să fie mai buni, mai săritori și mai apropiați de nevoile celor din jur.

Aceasta acțiune a fost salutată atât de conducerea Colegiului Național „Andrei Mureșanu“ din Dej, cât și a  protopopiatului Dej.

Ultimele articole

Eroii neamului

Eroii neamului

La sărbătoarea „Înălţării Domnului” sunt cinstiţi Eroii Neamului. Această hotărâre a fost luată de Sfântul Sinod al Bisericii noastre în anul 1999. De fapt, se reactualizează un obicei mai vechi stipulat în Tratatul de la Versailles şi într-un Decret-lege din 1920 al...

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...