O acțiune de folos duhovnicesc la începutul postului Nașterii Domnului

de | nov. 20, 2015

Elevii de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu“ din Dej, au desfășurat în perioada 16-20 noiembrie, activități caritabile în cadrul “Săptămânii fructelor și legumelor donate”.

HPIM8604Astfel, miercuri, 18 noiembrie 2015, în cadrul atelierului gastronomic de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dej II, liceenii instruiți de doamna profesoară Călina Gavrea și susținuți de câteva femei din Comitetul parohial, au fost inițiați în pregătirea unor mâncăruri de post pentru 40 de persoane nevoiașe din parohie.

„Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dej II îi felicită și le mulțumește tinerilor voluntari de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu“ din Dej pentru această inițiativă lăudabilă, de a face fericite persoane nevoiașe, triste și bolnave, de a le oferi rodul ostenelii lor de o zi, adică o masă calda de post și un pachețel de fructe”, a declarat părintele Ioan Bolbos.

„Am constatat că satisfacția lor a fost pe măsura efortului depus, deoarece aceste persoane au fost vizitate de tinerii voluntari, însoțiți de cei doi preoți și profesorul Romul Băcilă, experimentând  astfel din plin bucuria dăruirii”, a mai spus părintele Ioan Bolbos.

Astfel de activităţi de voluntariat sunt susținute de parohia Dej II, deoarece membrii comunității doresc să aducă un plus de mângâiere celor care au nevoie de ajutor, în plus tinerii au șansa de a învăța să fie mai buni, mai săritori și mai apropiați de nevoile celor din jur.

Aceasta acțiune a fost salutată atât de conducerea Colegiului Național „Andrei Mureșanu“ din Dej, cât și a  protopopiatului Dej.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...