O acțiune de folos duhovnicesc la începutul postului Nașterii Domnului

de | nov. 20, 2015 | Activități parohiale

Elevii de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu“ din Dej, au desfășurat în perioada 16-20 noiembrie, activități caritabile în cadrul “Săptămânii fructelor și legumelor donate”.

HPIM8604Astfel, miercuri, 18 noiembrie 2015, în cadrul atelierului gastronomic de la parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dej II, liceenii instruiți de doamna profesoară Călina Gavrea și susținuți de câteva femei din Comitetul parohial, au fost inițiați în pregătirea unor mâncăruri de post pentru 40 de persoane nevoiașe din parohie.

„Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Dej II îi felicită și le mulțumește tinerilor voluntari de la Colegiul Național „Andrei Mureșanu“ din Dej pentru această inițiativă lăudabilă, de a face fericite persoane nevoiașe, triste și bolnave, de a le oferi rodul ostenelii lor de o zi, adică o masă calda de post și un pachețel de fructe”, a declarat părintele Ioan Bolbos.

„Am constatat că satisfacția lor a fost pe măsura efortului depus, deoarece aceste persoane au fost vizitate de tinerii voluntari, însoțiți de cei doi preoți și profesorul Romul Băcilă, experimentând  astfel din plin bucuria dăruirii”, a mai spus părintele Ioan Bolbos.

Astfel de activităţi de voluntariat sunt susținute de parohia Dej II, deoarece membrii comunității doresc să aducă un plus de mângâiere celor care au nevoie de ajutor, în plus tinerii au șansa de a învăța să fie mai buni, mai săritori și mai apropiați de nevoile celor din jur.

Aceasta acțiune a fost salutată atât de conducerea Colegiului Național „Andrei Mureșanu“ din Dej, cât și a  protopopiatului Dej.

Ultimele articole

19 mai – Sf. Sfințit Mc. Patrichie, episcopul Prusei

19 mai – Sf. Sfințit Mc. Patrichie, episcopul Prusei

Patrichie episcopul a stat de față înaintea eparhului Iulie care, căutând să-l facă să se închine la idoli, îi spunea că izvorârea apelor celor calde se face prin purtarea de grijă a zeilor și sunt vărsate pentru binele oamenilor. Sfântul mucenic i-a răspuns că...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...