O altfel de oră de religie, pentru copiii de la școala Constantin Brâncuși din Cluj

de | oct. 14, 2015 | Activități parohiale

În ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, un grup de elevi de la școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca au luat parte la o altfel de oră de religie. Însoțiți de profesoara de religie, Daniela Necula, elevii s-au oprit pentru o clipă la biserica ortodoxă „Nașterea Domnului”, unde au fost întâmpinați de părintele paroh Nicolae Buda.

După ce s-au închinat și s-au rugat, cei mici au stat de vorbă cu părintele Nicolae. În cadrul discuțiilor, 4elevii au aprofundat cunoștințele primite la ora de religie. Au intrat alături de părintele Nicolae în Sfântul Altar, unde li s-a explicat care sunt părțile componente ale bisericii, semnificația iconostasului și ce se află pe Sfânta Masă. Au mers împreună și în cavas, locul unde, în duminici și sărbători, corul bisericii cântă împreună cu toți credincioșii aflați la slujbă. Au urcat și până în turla bisericii, unde au văzut de unde se trag clopotele pentru a-i chema pe credincioși duminica la slujbă. La final au vizitat biblioteca parohială, unde au fost invitați la lectură, aceasta deținând un număr mare de cărți de literatură pentru copii. A urmat o mică agapă, unde micii creștini au învățat că înainte de a se așeza la masă și după masă, trebuie să se roage, dând slavă lui Dumnezeu pentru toate.

Activitatea derulată face parte din parteneriatul încheiat între școală și biserică, intitulat „Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții mele de școlar”.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...