O altfel de oră de religie, pentru copiii de la școala Constantin Brâncuși din Cluj

de | oct. 14, 2015 | Activități parohiale

În ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, un grup de elevi de la școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca au luat parte la o altfel de oră de religie. Însoțiți de profesoara de religie, Daniela Necula, elevii s-au oprit pentru o clipă la biserica ortodoxă „Nașterea Domnului”, unde au fost întâmpinați de părintele paroh Nicolae Buda.

După ce s-au închinat și s-au rugat, cei mici au stat de vorbă cu părintele Nicolae. În cadrul discuțiilor, 4elevii au aprofundat cunoștințele primite la ora de religie. Au intrat alături de părintele Nicolae în Sfântul Altar, unde li s-a explicat care sunt părțile componente ale bisericii, semnificația iconostasului și ce se află pe Sfânta Masă. Au mers împreună și în cavas, locul unde, în duminici și sărbători, corul bisericii cântă împreună cu toți credincioșii aflați la slujbă. Au urcat și până în turla bisericii, unde au văzut de unde se trag clopotele pentru a-i chema pe credincioși duminica la slujbă. La final au vizitat biblioteca parohială, unde au fost invitați la lectură, aceasta deținând un număr mare de cărți de literatură pentru copii. A urmat o mică agapă, unde micii creștini au învățat că înainte de a se așeza la masă și după masă, trebuie să se roage, dând slavă lui Dumnezeu pentru toate.

Activitatea derulată face parte din parteneriatul încheiat între școală și biserică, intitulat „Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții mele de școlar”.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...