O altfel de oră de religie, pentru copiii de la școala Constantin Brâncuși din Cluj

de | oct. 14, 2015

În ziua de prăznuire a Sfintei Cuvioase Parascheva, un grup de elevi de la școala „Constantin Brâncuși” din Cluj-Napoca au luat parte la o altfel de oră de religie. Însoțiți de profesoara de religie, Daniela Necula, elevii s-au oprit pentru o clipă la biserica ortodoxă „Nașterea Domnului”, unde au fost întâmpinați de părintele paroh Nicolae Buda.

După ce s-au închinat și s-au rugat, cei mici au stat de vorbă cu părintele Nicolae. În cadrul discuțiilor, 4elevii au aprofundat cunoștințele primite la ora de religie. Au intrat alături de părintele Nicolae în Sfântul Altar, unde li s-a explicat care sunt părțile componente ale bisericii, semnificația iconostasului și ce se află pe Sfânta Masă. Au mers împreună și în cavas, locul unde, în duminici și sărbători, corul bisericii cântă împreună cu toți credincioșii aflați la slujbă. Au urcat și până în turla bisericii, unde au văzut de unde se trag clopotele pentru a-i chema pe credincioși duminica la slujbă. La final au vizitat biblioteca parohială, unde au fost invitați la lectură, aceasta deținând un număr mare de cărți de literatură pentru copii. A urmat o mică agapă, unde micii creștini au învățat că înainte de a se așeza la masă și după masă, trebuie să se roage, dând slavă lui Dumnezeu pentru toate.

Activitatea derulată face parte din parteneriatul încheiat între școală și biserică, intitulat „Cu Hristos în fața marilor încercări ale vieții mele de școlar”.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...