O săptămâna trăită din plin la Biserica Ortodoxă ”Sfânta Treime” din Bistrița

de | sept. 7, 2017 | Activități parohiale

În perioada 04 – 08 septembrie 2017, Asociaţia de părinţi ”Sfântul Stelian” derulează proiectul ”O săptămână trăită din plin”. Acest proiect are ca scop creşterea implicării elevilor în viaţa socială prin utilizarea mijloacelor non-formale de motivare a acestora, ca alternativă de petrecere a timpului liber. Proiectul presupune organizarea unei săptămâni active în cadrul căreia participanţii, în număr de 50 de elevi şi tineri, iau parte la activităţi de recreere, ecologizare, socializare şi instruire.

Activităţile îşi propun să ii scoată pe copiii şi tinerii participanţi din mediul în care sunt familiarizati şi să îi ajute să constientizeze că au capacitatea de a se plia unui mediu nou cu care se pot familiariza prin interacţiune şi comunicare „face to face”. În cadrul celor 5 zile de desfăşurare a taberei, cei 50 de participanţi, vor participa la activităţi sportive, de ecologizare, vor fi informaţi cu privire la ceea ce este voluntariatul şi care este scopul acestuia, vor lucra in echipa la ateliere hand-made de brăţări, cruciuliţe, pictură, quilling, fimo, pictura pe tricou și vor participa și la slujbele oficiate în Biserică.

O săptămâna trăită din plin la Biserica Ortodoxă ”Sfânta Treime” din BistrițaLa finalul activităţilor copiii și tinerii vor avea mai multă încredere în ei şi capacităţile lor sociale ceea ce va crea un efect de feedback pozitiv pentru societate. De asemenea vor primi diplome de participare şi un mic premiu pentru implicarea în activităţi şi prezenţa zilnică. Copiii şi tinerii participanţi sunt îndrumaţi în cadrul activităţilor de profesori şi voluntari de la Colegiul Tehnic INFOEL şi Şcoala Gimnazială Stefan cel Mare Bistrita. De asemenea în cadrul activităţilor de formare vor avea ca traineri acreditaţi CNFPA.

Proiectul este finanțat nerambursabil din bugetul județului Bistriţa Năsăud pe anul 2017 și se desfășoară la Biserica Ortodoxă ”Sfânta Treime”.

Pr. Tudor Mudure- Preot paroh

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...