O zi „altfel” la Protopopiatul Ortodox Huedin

de | mai 26, 2017 | Activități parohiale

În cadrul săptămânii „Şcoala altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, două clase ale Grupului Şcolar „Vlădeasa” din Huedin, împreună cu Profesoară Gabriela Greble au mers în vizită la Protopopiatul Ortodox Huedin, unde cei mici au avut parte de o serie de activităţi.

În   sala   de   protocol   a   Protopopiatului,   elevii   au   vizionat   un documentar, care a avut ca subiect, opera filantropică a Părintelui Mihail Jar, de la Bănceni, Ucraina, care are în grija sa aproximativ 400 de copiii, multi dintre aceştia suferind de boli grave sau incurabile.  După   vizionarea filmului, au avut loc dezbateri cu privire la situaţia copiilor bolnavi, abandonaţi de părinţi.

Elevii au vizitat și atelierul de pictură al Protopopiatului, unde se află în lucru icoane pictate pe sticlă şi pe lemn de către colegii lor, sub îndrumarea Părintelui Tudor Petrovici şi a doamnei preotese Mirela Lupuţan.

La finalul activităţii, elevii au vizitat capela Protopopiatului Huedin unde s-au rugat și au interpretat cântări religioase.

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...