O zi „altfel” la Protopopiatul Ortodox Huedin

de | mai 26, 2017

În cadrul săptămânii „Şcoala altfel. Să ştii mai multe, să fii mai bun!”, două clase ale Grupului Şcolar „Vlădeasa” din Huedin, împreună cu Profesoară Gabriela Greble au mers în vizită la Protopopiatul Ortodox Huedin, unde cei mici au avut parte de o serie de activităţi.

În   sala   de   protocol   a   Protopopiatului,   elevii   au   vizionat   un documentar, care a avut ca subiect, opera filantropică a Părintelui Mihail Jar, de la Bănceni, Ucraina, care are în grija sa aproximativ 400 de copiii, multi dintre aceştia suferind de boli grave sau incurabile.  După   vizionarea filmului, au avut loc dezbateri cu privire la situaţia copiilor bolnavi, abandonaţi de părinţi.

Elevii au vizitat și atelierul de pictură al Protopopiatului, unde se află în lucru icoane pictate pe sticlă şi pe lemn de către colegii lor, sub îndrumarea Părintelui Tudor Petrovici şi a doamnei preotese Mirela Lupuţan.

La finalul activităţii, elevii au vizitat capela Protopopiatului Huedin unde s-au rugat și au interpretat cântări religioase.

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...