O zi trăită din plin, în parohia Căianu-Mic

de | mart. 18, 2018 | Activități parohiale

Sâmbătă, 17 martie 2018, a avut loc în Parohia Căianu-Mic, protopopiatul Beclean, întâlnirea educativă şi duhovnicească a copiilor şi tinerilor din localitate, intitulată „O zi trăită din plin”.

Ziua a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii în biserica ocrotită de „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, după care cei aproxmativ 60 de tinerii au luat parte la un program ce a cuprins jocuri de cunoaştere, atelier de cruciuliţe şi brăţări, cântece la chitară și  rugăciuni.

Cei care s-au implicat în organizarea activităţii a fost preotul paroh Alexandru Gherghel, alături de voluntarii Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi Bistriţa-Năsăud: Vlad şi Cristina Todoran, Anca Rus, Ioan Emanuel Ani, Vasi Bindea şi Adrian Rus.

„Această întâlnire i-a adus pe copii sub aripa Bisericii, învăţându-i că adevărata bucurie se întâmplă când eşti aproape de Dumnezeu”, a precizat pentru radio Renașterea preotul paroh Alexandru Gherghel.

Ultimele articole

N. Steinhardt şi deconstrucţia utopiilor: un proiect existenţial

N. Steinhardt şi deconstrucţia utopiilor: un proiect existenţial

Asemenea oricărui mistic autentic, şi asemenea Simonei Weil, N. Steinhardt se teme cel mai tare de misterul fals. Această observaţie fertilă poate fi extinsă şi ridicată chiar la rangul de metodă, în cazul lui Steinhardt. În sensul în care seria sinonimică a deconstrucţiei, ca descompunere, denunţare, dezvrăjire, dare în vileag, cădere a măştilor, datul aramei pe faţă ş.a.m.d., revine obsedant în textele sale, invadând pur şi simplu toate ariile de interes ale discursului.

ŞCOALA DE VARĂ DE LA RIGNANO FLAMINIO EDIŢIA A V-A

ŞCOALA DE VARĂ DE LA RIGNANO FLAMINIO EDIŢIA A V-A

 „CREATIVITATE PRIN ARTĂ ŞI TRADIŢIE ROMÂNEASCĂ” În perioada 7 iunie - 26 septembrie 2021, la schitul „Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul” de la Rignano Flaminio se desfășoară Școala de vară - „Creativitate prin artă și tradiție românească”. Evenimentul, ajuns la...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...