Opt biserici din Maramureș incluse în „Drumul Binelui”, o hartă afectivă a patrimoniului UNESCO din România

de | nov. 24, 2023

Asociațiile „Creative Arts & Events” și „E Ceva Bine” au lansat săptămâna trecută proiectul „Drumul Binelui – o hartă afectivă a patrimoniului UNESCO din România”, la Opera Națională din București. Proiectul își propune o creștere a numărului de turiști în România.

Primele obiective incluse în proiect sunt cele opt biserici de lemn din Maramureș înscrise în 1999 în Patrimoniul Mondial Unesco.

„«Drumul Binelui» își propune să mapeze pe o hartă virtuală (www.drumulbinelui.ro) a patrimoniului UNESCO din România, sit cu sit, pentru o mai bună cunoaștere a acestuia, dar și a locului pe care cultura românească îl merită în rândul valorilor culturale internaționale, prin experiențe  vizuale și prin poveștile spuse chiar de oamenii locurilor, de cusotzi și preoți care le au în grijă, oameni aflați într-o strânsă legătură afectivă cu acestea”, au menționat organizatorii.

Pentru promovarea acestor monumente a fost realizat un serial format din 8 episoade. Acestea vor putea fi vizionate pe website-ul proiectului și spun povestea unui drum al regăsirii de sine.

Lansarea din 17 noiembrie a „Drumul Binelui” este prilejuită și de celebrarea pe 16 noiembrie a „Zilei Mondiale a Patrimoniului Mondial UNESCO” și a 10 ani de la declararea prin Legea nr. 160/2013.

„Drumul Binelui – o hartă afectivă a Patrimoniului UNESCO din România” este un proiect realizat cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului, Serviciul Dezvoltare Comunitară.

Mai multe informații aflați aici.

Foto credit: Arhiva Basilica.ro

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Mai multe din Patriarhia română