Părintele Dumitru Moldovan, pe calea veșniciei

de | feb. 28, 2017

Părintele Dumitru Moldovan, în vârstă de 83 de ani, fost paroh la Mărişelu, Protopopiatul Bistrița, s-a mutat ieri, 27 februarie 2017, la cele veșnice. Trupul neînsuflețit al părintelui a fost depus în biserica ce poartă hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Mărișelu, acolo unde peste 40 de ani a slujit la Altar. Slujba înmormântării va avea loc joi, 2 martie 2017, de la ora 12:00, în biserică, iar în fiecare seară, de la ora 19:00, se va oficia slujba Privegherii.

Părintele Dumitru Moldovan s-a născut în localitatea Dipşa, comuna Galații Bistriței, judeţul Bistriţa-Năsăud, la 8 aprilie 1934. În anul 1954 s-a înscris la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca, iar în 1960 a fost hirotonit preot. A slujit mai întâi la Tărpiu, Ardan şi din 1967 a fost paroh la Mărişelu până la pensionare, în anul 2009.

Dumnezeu să-l odihnească în pace, iar familiei sincere condoleanțe!

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Procesiune de Rusalii și Vecernia plecării genunchilor la Dej

Sute de credincioși dejeni au participat în Duminica Cincizecimii, 23 iunie 2024, la tradiționala Procesiune de Rusalii. Manifestarea continuă o veche tradiție din Ardeal având în centrul ei rugăciunea pentru roadele pământului și pentru mediul înconjurător la...