Părintele Vasile Sămărtean de la parohia Ghinda-Jelna, în veșnicie

de | mai 27, 2016 | Activități parohiale

Părintele Vasile Sămărtean, de la parohia bistrițeană Ghinda- Jelna, a trecut în noaptea de joi spre vineri la cele veșnice, la vârsta de 62 de ani. Trupul neînsufletit al părintelui a fost depus în biserica parohiei, unde se oficiază în fiecare seară, de la ora 19:00, slujba de priveghi.

Înmormântarea va avea loc marți, 31 mai 2016, de la ora 12.30, și va fi oficiată de Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,  alături de un sobor de preoți și diaconi.

Născut la 20 aprilie 1954, în localitatea Valea Ungurașului, jud. Cluj, părintele Vasile Sămărtean a păstorit parohia Ghinda- Jelna din anul 1991. În această perioadă a avut realizări de excepție, atât pe plan spiritual cât și material, a declarat părintele protopop de Bistrița, Alexandru Vidican.

Dumnzeu să-l odihnească în pace!

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...