Parohia Bobâlna, în sărbătoare

de | iun. 2, 2015 | Activități parohiale

În a doua zi de Rusalii, de sărbătoarea Sfintei Treimi, parohia Bobâlna din Protopopiatul Dej a îmbrăcat haine de sărbătoare. Credincioșii, în frunte cu preotul paroh Marius-Vasile Abrudan, au sărbătorit hramul locașului de cult.
În aceast an, la Sfânta Liturghie au slujit toți preoții care au făcut misiune de-a lungul anilor în această parohie. Este vorba de preoții Dacian Șanta din parohia Sângiorz-Băi, Marcel Agrișan de la parohia Cetatea Fetei din Florești și Mircea Dragoș de la parohia Coplean.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Marcel Agrișan care a vorbit mai întâi despre momentele minunate petrecute în această parohie. Apoi a evidențiat locurile din Sfânta Scriptură unde se vorbește despre Sfânta Treime.

“Ziua a fost una încărcată de emoții și de bucurie. La sfârșitul Sfintei Liturghii, fiecare preot a simțit nevoia să transmită credincioșilor un mic cuvânt în amintirea anilor petrecuți în parohia Bobâlna”, a declarat pentru Radio Renașterea paroh Marius-Vasile Abrudan.

 

 

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...