Parohia Bobâlna, în sărbătoare

de | iun. 2, 2015

În a doua zi de Rusalii, de sărbătoarea Sfintei Treimi, parohia Bobâlna din Protopopiatul Dej a îmbrăcat haine de sărbătoare. Credincioșii, în frunte cu preotul paroh Marius-Vasile Abrudan, au sărbătorit hramul locașului de cult.
În aceast an, la Sfânta Liturghie au slujit toți preoții care au făcut misiune de-a lungul anilor în această parohie. Este vorba de preoții Dacian Șanta din parohia Sângiorz-Băi, Marcel Agrișan de la parohia Cetatea Fetei din Florești și Mircea Dragoș de la parohia Coplean.
Cuvântul de învățătură a fost rostit de părintele Marcel Agrișan care a vorbit mai întâi despre momentele minunate petrecute în această parohie. Apoi a evidențiat locurile din Sfânta Scriptură unde se vorbește despre Sfânta Treime.

“Ziua a fost una încărcată de emoții și de bucurie. La sfârșitul Sfintei Liturghii, fiecare preot a simțit nevoia să transmită credincioșilor un mic cuvânt în amintirea anilor petrecuți în parohia Bobâlna”, a declarat pentru Radio Renașterea paroh Marius-Vasile Abrudan.

 

 

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.