Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Giula, la ceas aniversar

de | nov. 4, 2016 | Activități parohiale

În fiecare an, pe 8 noiembrie, sunt prăznuiți în calendarul ortodox „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Anul acesta, Parohia Ortodoxă din localitatea Giula își va prăznui ocrotitorii pe data de 5 octombrie, sâmbătă.

Cu această ocazie vor fi aduse pentru închinare și binecuvântare o părticică din moaștele Sfântului Ierarh Nectarie de la Centrul de Îngrijiri Paleative „Sfantul Nectarie”,din Cluj-Napoca.

Programul liturgic va debuta la ora 9:00 cu Acatistul Sfinților Arhangheli, care va fi urmat de Sfânta Liturghie oficiată în sobor de preoți. Invitatul special la sărbătoarea comunității este părintele arhimandrit Dumitru Cobzaru, exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Clujului.

Sărbătoarea se va încheia cu o agapă frățească și un spectacol folcloric susținut de ansamblul „Dor Clujean” și solista Voichița Gabriela Mărincuș.

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...