Succesul e ceva cu totul relativ. O statistică recentă zice că țara noastră e pe ultimul loc în privința cumpărătorilor de carte. În schimb, avem scriitori mai mulți decît…cititori! Păi, în cazul ăsta, despre care succes vorbim? Dar eu voi continua să scriu, iar reacțiile cititorilor care îmi scriu, încîntați de cărțile mele, mă obligă să continui. Și…să sper . (Radu Țuculescu)

Unul dintre cei mai prestigioși romancieri ai generației *80 din țara noastră, dar cu un real succes în alte țări din Europa și nu nuai, prozatorul, dramaturgul, traducătorul, regizorul de teatru și, nu în ultimul rând, omul de televiziune RADU ȚUCULESCU ne demonstrează că pasiunea pentru scris, ca și cea pentru muzică, nu are vârstă.

Pe lângă literatura pentru copii, extreme de savurată deopotrivă de aceștia, dar și de părinți și bunici, seria romanelor consacrate ale invitatului nostrum, a întrunit părerea favorabilă a specialiștilor.

Prozator talentat, cursiv, expresiv, Radu Țuculescu e și un tehnician abil, dovadă finețurile de construcție și de stil. Plăcut-realiste, savuros-portretistice și bogate epic, povestirile și romanele sale etalează deopotrivă trăsături complementare sau opuse, de la gustul experimental și până la alunecarea în fabulos și în fantastic. A atins excelența și pe spații mici, în volumele de proză scurtă, și în romane, mai ales în «Povestirile mamei bătrâne» (2006), o capodoperă, una dintre cărțile mari ale literaturii noastre de după 1990 și dintotdeauna. Excepțional prozator, Radu Țuculescu e o prezență impunătoare în literatura română actuala, un scriitor european.” (critic Ion Bogdan Lefter)

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Pasiunea pentru scris, ca și cea pentru muzică, nu are vârstă - Radu Țuculescu (AUDIO)
Pasiunea pentru scris, ca și cea pentru muzică, nu are vârstă - Radu Țuculescu (AUDIO)
/