Pelerinaj pentru copiii Parohiei Ilva Mică

de | iun. 7, 2015 | Activități parohiale

În Parohia Ortodoxă Ilva Mică Someş din Protopopiatul Năsăud a debutat sâmbătă, 6 iunie 2015, proiectul „Să ne cunoaştem mănăstirile din judeţul nostru”, care vine ca un răspuns la cerinţele şi dorinţa copiilor de a afla mai multe despre mănăstirile din judeţul Bistriţa – Năsăud.

Sub egida Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi „Sfinţii Martiri Năsăudeni”, peste 80 de copii de la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Ilva Mică însoţiţi de părintele paroh Iuliu Brici şi de profesorul Leon Gaftone au mers în pelerinaj la două mănăstiri reprezentative din Ţara Năsăudului: Mănăstirea Salva şi Mănăstirea Rebra – Parva.

Tinerii pelerini au vizitat Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” din Salva, unde au aflat mai multe despre istoricul acestei mănăstiri, după care s-au îndreptat la Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” de la Parva, unde au participat cu toţii la Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

„Acest proiect pe care l-am început astăzi se alătură celorlalte activităţi pe care noi le derulăm cu tinerii din parohia noastră şi are ca scop familiarizarea copiilor cu istoria şi rolul mănăstirilor din cele trei protopopiate ale judeţului nostru, dar şi cu modul de viaţă monahal” a arătat pr. paroh Brici Iuliu.

Acest pelerinaj se încadrează în seria de manifestări dedicate Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi în Patriarhia Română.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...