Pelerinaj pentru copiii Parohiei Ilva Mică

de | iun. 7, 2015

În Parohia Ortodoxă Ilva Mică Someş din Protopopiatul Năsăud a debutat sâmbătă, 6 iunie 2015, proiectul „Să ne cunoaştem mănăstirile din judeţul nostru”, care vine ca un răspuns la cerinţele şi dorinţa copiilor de a afla mai multe despre mănăstirile din judeţul Bistriţa – Năsăud.

Sub egida Asociaţiei Tinerilor Creştini Ortodocşi „Sfinţii Martiri Năsăudeni”, peste 80 de copii de la Şcoala Gimnazială nr. 2 din Ilva Mică însoţiţi de părintele paroh Iuliu Brici şi de profesorul Leon Gaftone au mers în pelerinaj la două mănăstiri reprezentative din Ţara Năsăudului: Mănăstirea Salva şi Mănăstirea Rebra – Parva.

Tinerii pelerini au vizitat Mănăstirea „Izvorul Tămăduirii” din Salva, unde au aflat mai multe despre istoricul acestei mănăstiri, după care s-au îndreptat la Mănăstirea „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” de la Parva, unde au participat cu toţii la Acatistul Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

„Acest proiect pe care l-am început astăzi se alătură celorlalte activităţi pe care noi le derulăm cu tinerii din parohia noastră şi are ca scop familiarizarea copiilor cu istoria şi rolul mănăstirilor din cele trei protopopiate ale judeţului nostru, dar şi cu modul de viaţă monahal” a arătat pr. paroh Brici Iuliu.

Acest pelerinaj se încadrează în seria de manifestări dedicate Anului omagial al misiunii parohiei şi mănăstirii azi în Patriarhia Română.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Hramul Parohiei Dej 3 – Dealul Florilor

Marți, 30 ianuarie 2024, în ziua de prăznuire a Sfinților Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur, Parohia Dej 3 - Dealul Florilor și-a prăznuit hramul. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei,...

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

Final de campanie „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”

  În urma campaniei filantropice „De Crăciun, dăruiește și fii bun!”, inițiată de Serviciul de Asistență Comunitară, din cadrul Protopopiatului Ortodox Român Gherla, a fost adusă bucurie și speranță copiilor care provin din familii defavorizate, cu risc de...

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...