Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

de | nov. 18, 2023

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni.

În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în parteneriat cu Primăria Municipiului Dej, Părintele Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, titularul catedrei de „Studiul Noului Testament” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a susținut a V-a dezbatere, intitulată „Dependențele – Utopia unei eliberări?!”

Evenimentul a avut loc joi, 16 noiembrie 2023, de la ora 18:00, la Centrul Cultural Arta din Dej.

Prelegerea a fost construită pornind de la mai multe versete biblice: Ioan 8,34 ,,Adevărat, adevărat vă spun vouă că oricine trăiește în păcat este rob al păcatului”, Romani 6,16 ,,Nu știți oare că, dându-vă cuiva ca robi spre supunere, rob îi sunteți celuia cărui vă supuneți: fii ai păcatului spre moarte, fie ai ascultării spre dreptate?”, II Petru 2,19 ,,Căci fiecare este robul lucrului de care este biruit” .

În discursul său, părintele profesor a enumerat câteva vicii care îi robesc pe oameni: alcoolismul, jocurile de noroc, drogurile și telefoanele, spunându-le celor prezenți că orice om se poate tămădui de dependențe, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu voința proprie, cu sprijinul familiei și al prietenilor.

Amfitrionul evenimentului a fost doamna Mariana Reman, consilier al Casei de Cultură din Dej.

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de voluntarii din cadrul Ligii Tinerilor Ortodocși din Dej, coordonați de părintele Vlad Cristian Todoran.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei la Dej

Ziua Natională a Romaniei a fost marcată la Dej prin momente solemne, depuneri de coroane, retragerea cu torțe a militarilor, defilarea și prezentarea tehnicii de luptă în Piața Bobâlna. Manifestările au debutat cu prezentarea onorului, intonarea Imnului Național și...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.