Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

de | nov. 18, 2023

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni.

În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în parteneriat cu Primăria Municipiului Dej, Părintele Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană, titularul catedrei de „Studiul Noului Testament” din cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, a susținut a V-a dezbatere, intitulată „Dependențele – Utopia unei eliberări?!”

Evenimentul a avut loc joi, 16 noiembrie 2023, de la ora 18:00, la Centrul Cultural Arta din Dej.

Prelegerea a fost construită pornind de la mai multe versete biblice: Ioan 8,34 ,,Adevărat, adevărat vă spun vouă că oricine trăiește în păcat este rob al păcatului”, Romani 6,16 ,,Nu știți oare că, dându-vă cuiva ca robi spre supunere, rob îi sunteți celuia cărui vă supuneți: fii ai păcatului spre moarte, fie ai ascultării spre dreptate?”, II Petru 2,19 ,,Căci fiecare este robul lucrului de care este biruit” .

În discursul său, părintele profesor a enumerat câteva vicii care îi robesc pe oameni: alcoolismul, jocurile de noroc, drogurile și telefoanele, spunându-le celor prezenți că orice om se poate tămădui de dependențe, cu ajutorul lui Dumnezeu, cu voința proprie, cu sprijinul familiei și al prietenilor.

Amfitrionul evenimentului a fost doamna Mariana Reman, consilier al Casei de Cultură din Dej.

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de voluntarii din cadrul Ligii Tinerilor Ortodocși din Dej, coordonați de părintele Vlad Cristian Todoran.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...