Praznicul Bunei Vestiri, prilej de mare bucurie în parohia Hodișu

de | mart. 23, 2016

Praznicul Bunei Vestiri va fi un prilej de mare bucurie pentru comunitatea parohială din localitatea Hodișu, de lângă Huedin. Chiar în ziua praznicului, prin grija unor credincioși evlavioși, biserica va fi înzestrată cu o icoană a Maicii Domnului cu pruncul, copie fidelă a celei de la Nicula. Icoana a fost pictată de iconarul Claudiu Mihăilă din Târgu Neamț și va fi așezată festiv în  biserică, vineri seara, de la ora 17:00, prilej cu care va avea loc o procesiune și slujba Paraclisului Maicii Domnului. Va fi prezent la slujbă și starețul Mănăstirii Râșca Transilvană, părintele Casian Ioana,care va rosti la final un cuvânt de învățătură în care va evoca aspecte istorice și duhovnicești legate de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, izvodul icoanei de la Hodișu.

Seara se va încheia cu intonarea de pricesne închinate Maicii Domnului, alături de interpreta de muzică tradițională românească Adriana Irimieș, fiică a satului Hodișu, a transmis pentru radio Renașterea, părintele paroh Vlad Bob:

Mai multe biserici și mănăstiri din cuprinsul Arhiepiscopiei Clujului își vor serba hramul de Buna Vestire. Între acestea se numără biserica din cartierul clujean Iris, biserica parohiei Beclean II, precum și biserica veche a mănăstirii Cormaia. Tot în această zi își serbează hramul și capela Liceului pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

Hramul Mănăstirii „Sfântul Gheorghe” din Dej

La Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Municipiul Dej au debutat duminică, 21 aprilie 2024, evenimentele dedicate prăznuirii sfântului ocrotitor. Cu acest prilej, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Arhiepiscopul și Mitropolitul Clujului,...