Praznicul Bunei Vestiri, prilej de mare bucurie în parohia Hodișu

de | mart. 23, 2016 | Activități parohiale

Praznicul Bunei Vestiri va fi un prilej de mare bucurie pentru comunitatea parohială din localitatea Hodișu, de lângă Huedin. Chiar în ziua praznicului, prin grija unor credincioși evlavioși, biserica va fi înzestrată cu o icoană a Maicii Domnului cu pruncul, copie fidelă a celei de la Nicula. Icoana a fost pictată de iconarul Claudiu Mihăilă din Târgu Neamț și va fi așezată festiv în  biserică, vineri seara, de la ora 17:00, prilej cu care va avea loc o procesiune și slujba Paraclisului Maicii Domnului. Va fi prezent la slujbă și starețul Mănăstirii Râșca Transilvană, părintele Casian Ioana,care va rosti la final un cuvânt de învățătură în care va evoca aspecte istorice și duhovnicești legate de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula, izvodul icoanei de la Hodișu.

Seara se va încheia cu intonarea de pricesne închinate Maicii Domnului, alături de interpreta de muzică tradițională românească Adriana Irimieș, fiică a satului Hodișu, a transmis pentru radio Renașterea, părintele paroh Vlad Bob:

Mai multe biserici și mănăstiri din cuprinsul Arhiepiscopiei Clujului își vor serba hramul de Buna Vestire. Între acestea se numără biserica din cartierul clujean Iris, biserica parohiei Beclean II, precum și biserica veche a mănăstirii Cormaia. Tot în această zi își serbează hramul și capela Liceului pentru Deficienți de Auz din Cluj-Napoca.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...