Praznicul Nașterii Domnului în parohia Berchieșu

de | dec. 27, 2015 | Activități parohiale

Praznicul Nașterii Domnului a fost unul cu totul deosebit în Parohia Ortodoxă Berchieșu din protopopiatul Turda.

Programul liturgic a debutat dimineața la ora 9:00 cu slujba Utreniei, urmată apoi de Sfânta Liturghie, în cadrul căreia s-a citit mesajul pastoralei Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Andrei. La momentul cuvenit, mulți copii ai parohiei s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos. Corul de copii al parohiei, îmbrăcați în portul tradițional din zona de câmpie, îndrumat de doamna preoteasă Carmen-Adriana Negru, au pregătit un concert de colinde și poezii închinate Nașterii P1100682Domnului. De asemenea, băieții au adus în fața credincioșilor scena ,,Viflaimul”, un obicei tradițional din zonă. La final și-a făcut apariția și Moș Crăciun, care a avut tolba plină cu daruri pentru toți copiii parohiei.

„Au fost momente de adevărată bucurie duhovnicească pentru toți credincioșii, dar mai ales pentru cei mici. Prin aceste activități încercăm să apropiem copiii de Biserică, de sfintele slujbe, precum și a le descoperi importanța Bisericii în viața lor. Totodată ne străduim să ducem pe mai departe obiceiurile și tradițiile noastre românești”, a declarat pentru Radio Renașterea, părintele Vasile Negru.

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...