Preot nou în parohia Hodișu

de | dec. 18, 2017

Ziua de duminică, 17 decembrie 2017, a fost prilej de mare bucurie pentru comunitatea ortodoxă din localitatea Hodișu, Protopopiatul Huedin. Credincioșii din acest sat și-au întâmpinat noul păstor sufletesc, pe părintele Rus Pașcu Narcis Ioan, transferat în această parohie după susținerea unui examen.

De la ora 10:00 a fost săvârșită Sfânta Liturghie, în sobor de preoți, din care au făcut parte: pr. Lupuțan Dan – protopopul de Huedin, pr. Tudor Petrovici – secretarul protopopiatului, pr. Bob Vlad – fost preot paroh al parohiei Hodișu și pr. Rus Pașcu Narcis Ioan – actualul paroh.

După terminarea Sfintei Liturghii, părintele protopop a dat citire deciziei de numire iar apoi i-a înmânat noului paroh semnele slujirii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce, precum și cheia bisericii. Părintele protopop i-a mulțumit fostului paroh pentru întreaga activitate desfășurată aici și i-a urat noului paroh pastorație îndelungată și rodnică.A luat cuvântul și părintele Bob Vlad, care și-a luat rămas bun de la comunitate dar și noul paroh, care le-a mulțumit celor prezenți pentru frumoasa primire.

Parohia Ortodoxă Hodișu a rămas vacantă în urma transferului părintelui Bob Vlad în postul de preot slujitor al bisericii Întâmpinarea Domnului din Cluj-Napoca. Acesta a desfășurat o bogată activitate misionară și edilitară în Parohia Hodișu. Noul preot paroh, părintele Rus Pașcu Narcis Ioan, a funcționat ca preot paroh al parohiei Tranișu, Protopopiatul Huedin, aproape 20 de ani. În timpul păstoririi sale la Tranișu s-a edificat o nouă biserică de lemn și a fost pictată din nou biserica din Lunca Vișagului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

Pr. Prof. Stelian Tofană a conferențiat la Dej pe tema dependențelor

„Dependențele – Utopia unei eliberări?!”, a fost tema despre care părintele Stelian Tofană a conferențiat în fața a sute de dejeni. În cadrul Proiectului Cultural ,,Familia și Societatea, ce ne spune Biblia?”, organizat de către Protopopiatul Ortodox Român Dej în...

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Studiu biblic în Protopopiatul Ortodox Turda

Joi, 16 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, la sediul Protopopiatului Ortodox Turda, s-a desfășurat un program biblic susținut de pr. dr. Cătălin Varga, specialist în teologie biblică și preot la Parohia Ortodoxă Oprișani I din municipiul Turda. Acest eveniment,...

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

În curtea Spitalului de Urgență Bistrița se va construi o biserică

Capela din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița va fi funcționa într-o bisericuță care urmează să fie construit în curtea spitalului, a anunțat managerul instituției, Gabriel Lazany la începutul acestei luni. Decizia a fost luată în primul rând din...

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ziua Armatei, sărbătorită în comuna Jucu

Ca în fiecare an, Ziua Armatei Române a fost marcată și în Comuna Jucu, printr-un eveniment organizat de Unitatea Militară, în colaborare cu administrația locală, Școala „Gheorghe Barițiu” și Biserica Ortodoxă.