Preot nou în parohia Hodișu

de | dec. 18, 2017

Ziua de duminică, 17 decembrie 2017, a fost prilej de mare bucurie pentru comunitatea ortodoxă din localitatea Hodișu, Protopopiatul Huedin. Credincioșii din acest sat și-au întâmpinat noul păstor sufletesc, pe părintele Rus Pașcu Narcis Ioan, transferat în această parohie după susținerea unui examen.

De la ora 10:00 a fost săvârșită Sfânta Liturghie, în sobor de preoți, din care au făcut parte: pr. Lupuțan Dan – protopopul de Huedin, pr. Tudor Petrovici – secretarul protopopiatului, pr. Bob Vlad – fost preot paroh al parohiei Hodișu și pr. Rus Pașcu Narcis Ioan – actualul paroh.

După terminarea Sfintei Liturghii, părintele protopop a dat citire deciziei de numire iar apoi i-a înmânat noului paroh semnele slujirii preoțești: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce, precum și cheia bisericii. Părintele protopop i-a mulțumit fostului paroh pentru întreaga activitate desfășurată aici și i-a urat noului paroh pastorație îndelungată și rodnică.A luat cuvântul și părintele Bob Vlad, care și-a luat rămas bun de la comunitate dar și noul paroh, care le-a mulțumit celor prezenți pentru frumoasa primire.

Parohia Ortodoxă Hodișu a rămas vacantă în urma transferului părintelui Bob Vlad în postul de preot slujitor al bisericii Întâmpinarea Domnului din Cluj-Napoca. Acesta a desfășurat o bogată activitate misionară și edilitară în Parohia Hodișu. Noul preot paroh, părintele Rus Pașcu Narcis Ioan, a funcționat ca preot paroh al parohiei Tranișu, Protopopiatul Huedin, aproape 20 de ani. În timpul păstoririi sale la Tranișu s-a edificat o nouă biserică de lemn și a fost pictată din nou biserica din Lunca Vișagului.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...