Preoții clujeni, în ședință de lucru

de | sept. 13, 2018 | Actualitatea religioasă

Preoții din Protopopiatul Cluj 2 s-au reunit marți, 11 Septembrie 2018, în cadrul ședinței administrative lunare. Întrunirea a debutat cu oficierea slujbei de Te Deum în capela „Sfinții Trei Ierarhi” a Seminarului Teologic Ortodox Cluj-Napoca.

Slujba a fost săvârșită de pr. Vasile Bancoș, pr. Petru Ioan Ilea și pr. Dorin Ielciu alături de ceilalți preoți din protopopiat. Ședința administrativă s-a desfășurat în sala festivă „Nicolae Ivan” și a debutat cu prezența domnului Gheorghe Funar, fost primar al municipiului Cluj-Napoca, acesta prezentând în fața preoților o lucrare dedicată Centenarului Marii Uniri.

În cele ce au urmat, reprezentanții Coaliției pentru Familie și cei ai campaniei „40 de zile pentru Viață” au adus la cunoștință preoților anumite informații în ceea ce privește Referendumul pentru definirea constituțională a căsătoriei între un bărbat si o femeie stabilit pentru data de 7 Octombrie 2018, precum și informații despre campania de toamnă „40 de zile pentru Viață” împotriva avortului ce se va desfășura în municipiul Cluj-Napoca în perioada 26 Septembrie 2018 – 4 Noiembrie 2018.

De asemenea, părintele protopop Alexandru Ciui a făcut precizări referitoare la Întâlnirea Tinerilor din Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului desfășurată la Zalău, precum și în ceea ce privește Întâlnirea Tinerilor Ortodocși desfășurată în municipiul Sibiu zilele trecute.

Totodată, părintele protopop a apreciat în mod deosebit activitățile desfășurate în parohiile clujene pe parcursul verii cu copiii și cu tinerii, evidențiind programele catehetice și școlile de vară, taberele și pelerinajele organizate pentru copiii și tinerii din parohii.

În încheiere, au fost comunicate câteva anunțuri de ordin administrativ, parintele protopop aducând mulțumiri preoților pentru sumele importante colectate în parohii și biserici spre ajutorarea celor care au suferit cumplit în această vară din pricina incendiilor din Grecia.

Pr. Vlad Bob

Ultimele articole

Memoria spațiului sacru

Memoria spațiului sacru

Într-o conferință pe care a prezentat-o în 1951, Martin Heidegger spunea: „Muritorii locuiesc în măsura în care salvează pământul. Salvarea nu smulge doar dintr-un pericol. A salva înseamnă propriu-zis, a eliberat ceva întru esența sa proprie. A salva pământul este...

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P3

Cinstirea Icoanelor. Ce ne spune textul biblic ? P3

Programul de aprofundare a învățăturii biblice „Să învățăm și să citim împreună Sfânta Scriptură” susținut de Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofană este difuzat la Radio Renașterea în fiecare zi de marți de la ora 19.00.20.

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

Hramul Parohiei „Sf. Ap. Toma” din cartierul clujean Mărăști

În Duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), 2 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor...

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

Biserica Parohiei Turda Nouă II, târnosită de ÎPS Părinte Andrei

La sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului, sâmbătă, 1 octombrie 2022, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă a Parohiei Turda Nouă...