Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

de | iul. 29, 2022

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani.

Activitățile primei zile s-au  desfășurat în incinta Școlii Profesionale din Răscruci. Momentele principale au fost marcate cu jocuri de cunoaștere, momente artistice, activități sportive, karaoke și atelier de lectură. Potrivit preotului paroh Dan Balog, cea de-a doua zi a avut un specific religios. Ziua a debutat cu Sfânta Liturghie, oficiată în Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, din Răscruci, iar copiii prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. După Sfânta Liturghie, toți participanții au plecat într-un pelerinaj la Mănăstirea Nicula, iar apoi au vizitat Muzeul Școlii Gimnaziale din Fizeșu Gherlii.

Cea de-a treia zi a fost marcată de activități spirituale, culturale, culinare, educative și muzicale. De dimineață, copiii au vizitat Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, unde s-au rugat împreună cu preotul lor paroh. În continuare, au vizitat Biblioteca Județeană „Octavian Goga” din Cluj-Napoca, iar copiii s-au bucurat de o bună primire din partea gazdelor. La finalul zilei a avut loc un moment artistic în Sala festivă a Școlii din Răscruci, unde un artist local le-a prezentat modul în care poate fi mânuită o chitară și a cântat împreună cu cei prezenți câteva melodii folk și etno.

Potrivit părintelui Dan Balog, „Ultima zi cu activități s-a desfășurat la Școala Gimnazială din Borșa și la Ferma Delicium din aceeași localitate. La Școala din Borșa s-a vizitat complexul muzeal, prezentat în mod exemplar de către Directorul Școlii, care le-a și oferit copiilor diplome și materiale ceramice. După aceea, am vizitat Ferma Delicium, unde copiii au putut să se bucure de ospitalitatea gazdelor.”

La finalul școlii de vară, toți copiii au primit diplome de participare și s-au declarat bucuroși de experiențele memorabile trăite în aceste zile, transmit organizatorii.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Liturghie arhierească și sfințirea capelei mortuare din Geaca

Sâmbătă, 20 aprilie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității din Parohia Geaca, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare...

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

Denia Acatistului Bunei Vestiri la Mănăstirea Nicula

În săptămâna a V-a din Postul Paştilor, vineri seara, 19 aprilie 2024, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, a oficiat Denia Acatistului Bunei Vestiri (a Imnului Acatist), înconjurat de un sobor...