Procesiune de Florii, la Bonțida

de | apr. 25, 2016 | Activități parohiale

Duminică, 24 aprilie 2016, cu ocazia prăznuirii sărbătorii Intrării Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, credincioșii Parohiei Ortodoxe din Bonțida, au avut parte de momente cu o deosebită încărcătură duhovnicească.

Creștinii ortodocși au participat într-un număr mare la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie,  unde s-au împărtășit de harul divin, iar după încheierea Sfintei Liturghii și sfințirea crengilor de salcie, au pornit într-o procesiune a bucuriei de Florii, arătând prin aceasta credința și dragostea pe care o poartă în suflet pentru Dumnezeu, dar și faptul că sunt creștini ortodocși mărturisitori  ai credinței străbune.

Procesiunea a fost dublată de cântări duhovnicești, iar la încheierea ei, după obiceiul străvechi al parohiei, s-a rostit o ectenie pentru cei adormiți în cimitir.

Ultimele articole

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Cerc preoțesc Valea Tecii, parohia Teaca , Protopopiat Bistrița

Parohia Ortodoxă Teaca, din cadrul Protopopiatului Ortodox Bistrița, a găzduit luni 24 aprilie 2023, întâlnirea cercului preoțesc de pe Valea Tecii. Pornind de la îndemnul biblic: ,,Fiule, sprijină pe tatăl tău la bătrânețe și nu-l mâhni în viața lui. Și chiar de i se...

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

Ieșire in comunitate Penitenciarul Gherla

În ziua Înainte prăznuirii Bunei Vestiri, un grup de persoane private de libertate, rezidente ale Centrului Terapeutic Lotus din Penitenciarul de maxima siguranța Gherla însoțite de preotul capelan alături de cadre din Serviciul Educație , Sectorul Reintegrare Socială...