Procesiune de Florii, la Bonțida

de | apr. 25, 2016 | Activități parohiale

Duminică, 24 aprilie 2016, cu ocazia prăznuirii sărbătorii Intrării Domnului Iisus Hristos în Ierusalim, credincioșii Parohiei Ortodoxe din Bonțida, au avut parte de momente cu o deosebită încărcătură duhovnicească.

Creștinii ortodocși au participat într-un număr mare la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie,  unde s-au împărtășit de harul divin, iar după încheierea Sfintei Liturghii și sfințirea crengilor de salcie, au pornit într-o procesiune a bucuriei de Florii, arătând prin aceasta credința și dragostea pe care o poartă în suflet pentru Dumnezeu, dar și faptul că sunt creștini ortodocși mărturisitori  ai credinței străbune.

Procesiunea a fost dublată de cântări duhovnicești, iar la încheierea ei, după obiceiul străvechi al parohiei, s-a rostit o ectenie pentru cei adormiți în cimitir.

Ultimele articole

Credința, pe tabla de șah

Credința, pe tabla de șah

Dacă ar fi să-l „definesc” pe părintele Ovidiu Gavrea printr-un cuvânt (în măsura în care oamenii pot fi „definiți” prin unul sau mai multe cuvinte), i-aș spune „Părintele Bucurie”. Sau „Părintele Dragoste”. Sau „Părintele Prieten”. Și nu cred că este cineva, dintre...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...