Proiectul „Colind la Casa cea frumoasă” continuă în parohia „Nașterea Domnului”

de | dec. 13, 2017 | Activități parohiale

Duminică, 10 decembrie 2017, parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca, unde preot paroh este părintele Nicolae Buda, a continuat proiectul „Colind la Casa cea frumoasă”. Colindul a fost purtat de Corul parohiei spre Țara Lăpușului, la biserica  „Sfinții Arhanghel Mihai și Gavriil” din Târgu Lăpuș. Preoții parohiei, Andrei Baboșan și Mihai Gheduțiu, împreună cu întreaga comunitate, i-au întâmpinat cu bucurie pe credincioșii clujeni.

Corul parohiei, condus de artistul liric Radu Pintea a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie și a susținut, la priceasnă, un concert de colinde. Cuvântul de învățătură a fost ținut de părintele Nicolae Buda „care a dat slavă lui Dumnezeu pentru această zi deosebită”, a precizat pentru radio Renașterea coordonatorul activităților din parohia „Nașterea Domnului”, Marilena Asănică.

Apoi clujenii au vizitat Mănăstirea Dealu Mare, unde s-au rugat împreună cu unul din monahi. De asemenea, în comuna Baba, au oprit  la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”. Aici, împreună cu părintele paroh Radu Man, au săvârșit împreună un parastas întru pomenirea părintelui Dorel Man care a slujit în această biserică  timp de 14 ani.

Tot duminică, în parohia „Nașterea Domnului” din Cluj-Napoca a fost deschisă expoziția de decorațiuni de Crăciun, realizate de copiii de la Cercul de pictură al bisericii. Expoziția cu vânzare va rămâne deschisă până în ziua de Crăciun, iar scopul este unul caritabil, fondurile bănești obținute vor fi îndreptate și anul acesta spre Așezământul de copii de la Mănăstirea Florești.

 

 

 

 

Ultimele articole

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...