Proiectul „Luna credincioșilor”, în parohia clujeană „Naşterea Domnului”

de | feb. 9, 2016

Duminică, 7 februarie, la Parohia „Nașterea Domnului”, păstorită de părintele Nicolae Buda, a avut loc ultimul eveniment care face parte din Proiectul „Luna credincioșilor”. Derulat pe parcursul întregii luni ianuarie și prelungit de această data și la început de februarie, acest program a reunit pe toți credincioșii cărora Dumnezeu, anul trecut, le-a adus bucurie și realizări deosebite în viața lor și care au dat prilej întregii parohii să-i sărbătorească cum se cuvine.

Duminică au fost răsplătiţi credincioșii care au frecventat cel mai des biblioteca parohială, fiind desemnat, ca la fiecare început de an, „Cel mai fidel cititor”. După Sfânta Liturghie, cei trei câștigători care s-au evidențiat în anul 2015 prin numărul mare de cărți împrumutate de la această bibliotecă, au fost răsplătiți cu diplome, Biblii și un Acatistier.

Copii, tineri și credincioși de toate vârstele se bucură de tihna pe care o primesc citind în liniște o carte. Copiii își îm­bogățesc vocabularul, cunoș­tințele și își formează cultura generală, citind, de cele mai multe ori, bibliografia școlară recomandată la orele de literatură română.

Cărțile sunt așezate în bibliotecă pe domenii, în sistemul accesului liber la raft, astfel încât, ele pot fi cu ușurință consultate de cititori. De asemenea, in­formația poate fi căutată și pe calculator, după autor, titlu, subiect, fondul de carte fiind aproape în întregime înregistrat într-o bază de date proprie, accesibilă doar din bibliotecă.

Biblioteca parohială are un fond de publicaţii de circa 10000 de volume (literatură religioasă, beletristică, literatură pentru copii, istorie, geografie, filosofie, critică şi estetică literară, dicţionare, enciclopedii, periodice). Cărțile provin din donațiile credincioșilor din parohie și prin achiziţionare. Din publicațiile primite, biblioteca parohiei a donat o parte din cărţi pentru copiii și tinerii din Ucraina, în cadrul unui program mai amplu organizat de Asociaţia Maramureşenilor din Cluj-Napoca și pentru Spitalul de Oncologie din Cluj, Secția de copii. Parohia doreşte să le insufle copiilor și tinerilor dragostea de lectură, de cuvântul scris, de cartea pe suport de hârtie, a transmis pentru radio Renașterea, reprezentantul parohiei, Marilena Asănică.

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Ședință administrativă lunară în Protopopiatul Năsăud

Preoții din cuprinsul Protopopiatului Năsăud s-au reunit miercuri, 22 mai 2024, la sediul instituției, în cadrul ședinței administrative din această lună. În debutul ședinței, Părintele Protopop Ovidiu Sermeșan a adus la cunoștință clericilor ultimele noutăți de ordin...