Protecția socială – o prioritate a Primăriei Cluj-Napoca

de | feb. 25, 2024

Un serviciu foarte important în cadrul Direcției de Asistență Socială a Primăriei Municipiului Cluj-Napoca este cel al protecției sociale. În permanență corelat la nevoile comunității clujene, echipa acestui department vin în întâmpinarea beneficiarilor săi și caută mereu soluții pentru ca aceștia să poată accesa ușor prevederile normelor legale.

Stând de vorbă cu dna Carmen Marcela Ciornei – Șef Serviciu Protecție Socială în cadrul Direcției de Asistența Socială a Primăriei Cluj-Napoca, aflăm că grupurile țintă sunt persoanele vulnerabile și comunitățile cu probleme speciale aflate temporar sau permanent în dificultate care, din motive de natură economică, socio-culturală, biologică sau psihologică nu au posibilitatea de a realiza prin mijloace si eforturi proprii un mod normal dar decent de viață.

Fie că vorbim despre persoanele care temporar trec prin etape dificile de a se întreține, fie că ne referim la persoanele vârstnice (în stare de risc social, imobilizate la pat sau la domiciliu) ori despre persoanele cu dizabilități (cu nevoi speciale, aflate în situație de risc social), invitata noastră arată cât de important este profesionalismul și empatia oamenilor ce lucrează în domeniul asistenței sociale dar, la fel de prețioase sunt și parteneriatele care susțin proiectele Primăriei Cluj-Napoca.

De reținut este și faptul că, pe lângă sprijinul privind încălzirea locuinței şi a suplimentului pentru energie, ajutorul dat prin alocațiile de stat și indemnizațiile/stimulentele pentru creșterea copilului, ajutorul oferit prin cantina primăriei, ajutorul pentru plata chiriei, servicii stomatologice gratuite, tichete sociale gratuite, la Cluj-Napoca pot fi accesate și Centrele Multifuncționale de Servicii Sociale Integrate (ce desfășoară activități de identificare a nevoilor sociale individuale, familiale şi de grup, activități de socializare în scopul prevenirii excluziunii sociale şi pentru reintegrarea socială, prin antrenarea la activități culturale si sociale), Centrul de servicii socio-medicale (au în vedere ajutarea copiilor cu handicap neuro motor și asociat, cu vârste cuprinse între 0-18 ani, în recuperarea și integrarea socială), apoi cele două unități de asistență socială pentru persoanele cu risc de marginalizare și excluziune socială (Centrul de zi Țara minunilor și Centrul de incluziune socială), precum și unități ce vin în întâmpinarea nevoilor persoanelor fără adăpost (Centrul social de urgență și Centrul de găzduire temporară).

Despre întreaga activitate a Serviciului de Protecție Socială din cadrul Direcției de Asistența Socială a Primăriei Cluj-Napoca, vă invităm să aflați din interviul de mai jos.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Protecția socială – o prioritate a Primăriei Cluj-Napoca
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

„O poveste de teatru Față/Verso”| actrița Narcisa Pintea

„O poveste de teatru Față/Verso”| actrița Narcisa Pintea

La Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca se va desfășura miercuri, 3 aprilie cu începere de la ora 19:00 „O poveste de teatru Față/Verso".  Este vorba despre o producție a Asociației Culturale Top Art N&A Cluj-Napoca, un eveniment aflat la prima ediție...

Aniversare Radio Cluj – 70 de ani  | Manager Bogdan Roșca (AUDIO)

Aniversare Radio Cluj – 70 de ani | Manager Bogdan Roșca (AUDIO)

Radio Cluj – parte a Societății Române de Radiodifuziune, a aniversat 70 de ani de la primul semnal în eter, un moment special pe care Radio Renașterea l-a marcat prin invitația pe care a lansat-o managerului instituției, dl Bogdan Roșca-Zasmescu, de a ne vorbi despre...