PS Benedict Bistrițeanul va vorbi despre sănătatea sufletului la Mănăstirea Oașa

de | mart. 29, 2024

Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul va vorbi sâmbătă, 6 aprilie, la un simpozion dedicat medicinii pentru trup și suflet, organizat la Mănăstirea Oașa din județul Alba.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului va prezenta zece principii filocalice ale Sfântului Isaac Sirul despre sănătatea sufletului.

Alături de Preasfinția Sa vor susține alocuțiuni dr. Dafin Mureșan, președintele Federației Europene a Societăților de Neuroreabilitare, și Dorel Săndesc, Prim-Vicepreședinte al Societății Române de Anestezie şi Terapie Intensivă.

Temele prezentate de cei doi sunt „Rolul sufletului în terapia trupului”, respectiv „„Anestezia și Terapia Intensivă: Știință și Miracol”.

Evenimentul este organizat de Grupul „Trup și Suflet”, format din medici de diferite specialități și grade profesionale, asistenți medicali, farmaciști și studenți mediciniști apropiați de Mănăstirea Oașa și Schitul Găbud.

Grupul „Trup și Suflet” are ca obiectiv schimbul de experiență, precum și sporirea duhovnicească și profesională a membrilor săi, desfășurând periodic la Mănăstirea Oașa întâlniri tematice și workshop-uri.

PS Benedict Bistrițeanul va vorbi despre sănătatea sufletului la Mănăstirea Oașa

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

Noaptea Muzeelor 2024 la Muzeul Mitropoliei Clujului

A fost o nouă Noapte a Muzeelor memorabilă pentru instituția noastră, a douăzecea pe plan european și național și a zecea de când, într-un număr atât de mare, ne treceți pragul. Și în seara zilei de 18 mai 2024, peste 900 de vizitatori au dorit să descopere un spațiu...