PS Părinte Benedict Bistrițeanul, în mijlocul comunității ASCOR Cluj, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înființare

de | dec. 9, 2023

Sâmbătă, 9 decembrie 2023, cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la înființarea filialei ASCOR Cluj, Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului a slujit Sfânta Liturghie la Biserica Studenților din Campusul Universitar „Hașdeu” din Cluj-Napoca.

Din soborul de slujitori au făcut parte părintele Ciprian Negreanu, preotul slujitor al comunității studenților din Hașdeu, arhidiaconul Iustin Pop, secretarul de cabinet al Ierarhului, alături de alți preoți apropiați ai comunității studențești clujene. Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Lavrentie al Cernigovului”.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Benedict, pornind de la pericopa evanghelică a zilei, a arătat că toți suntem chemați de Dumnezeu la o slujire și tot El este cel care ne ajută să o ducem la îndeplinire.

Dupa Sfânta Liturghie a fost savarsită Slujba Parastasului în cadrul căreia au fost pomeniți membrii ASCOR trecuți la Domnul, Mitropolitul Bartolomeu Anania și Episcopul Vasile Flueraș.

Din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului,Preasfințitul Părinte Benedict i-a conferit părintelui Ciprian Negreanu, Ordinul „Nicolae Ivan”, în semn de apreciere și recunoștință pentru cei 30 de ani de activitate în mijlocul studenților clujeni.

Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România a luat ființă la București în anul 1990 și, ulterior, au fost înființate filiale în marile centre universitare din țară.

Filiala Cluj a fost înființată la inițiativa vrednicului de pomenire Mitropolit Bartolomeu, iar primul președinte a fost studentul de atunci Ciprian Negreanu, actualmente duhovnicul comunității.

Mai multe fotografii AICI. (foto: Ionuț Chifa)


Citește și: Evenimente organizate cu ocazia împlinirii a 30 de ani de ASCOR la Cluj

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Sfințirea capelei mortuare din Panticeu

Joi, 22 februarie 2024, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, a binecuvântat comunitatea ortodoxă din Panticeu, județul Cluj, cu prilejul sfințirii capelei mortuare din...