Recital de pricesne înDuminica Floriilor, pentru credincioșii din Dâmbul Rotund

de | apr. 2, 2018 | Activități parohiale

Duminică, 1 aprilie 2018, credincioșii din cartierul clujean Dâmbul Rotund s-au bucurat de un recital de pricesne susținut de grupul folcloric ,,Zestrea Ardealului” din Cluj-Napoca. Evenimentul a fost prilejuit de praznicul Floriilor și s-a desfășurat în biserica ortodoxă de pe strada Corneliu Coposu, după săvârșirea Sfintei Liturghii și binecuvântarea ramurilor de salcie.

În repertoriul prezentat de tinerii membri ai grupului folcloric s-au regăsit pricesne specifice Postului Mare și Duminicii Floriilor în mod special, cunoscute și cântate cu drag de toți credincioșii. Bucuria și emoția trăite cu această ocazie de cei prezenți au fost un bun prilej de încununare a celor patruzeci de zile de post și o pregustare din bucuria Paștilor.  Totodată momentul s-a constituit și ca o încurajare a dorinței credincioșilor de a continua pregătirea pentru Învierea Domnului, cu precădere în Săptămâna Mare.

La final, părintele protopop Alexandru Ciui, împreună cu părintele Mihai Pop, slujitorii bisericii ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Dâmbul Rotund, au adresat aprecierile și mulțumirile cuvenite membrilor grupului folcloric ,,Zestrea Ardealului” și domnilor profesori doctori Marina și Dorin Simionescu, coordonatorii grupului.

Ultimele articole

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

Prima ediție a școlii de vară, în parohia Răscruci

În perioada 25-28 iulie 2022, în Parohia Ortodoxă Răscruci s-au desfășurat o serie de activități estivale, sub egida  Școlii de vară. La manifestări au participat peste cincizeci de copii, cu vârste cuprinse între 3 și 15 ani. Activitățile primei zile s-au  desfășurat...

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Ziua mamei, în Parohia Hășdate

Duminică, 8 martie 2020, în Duminica Ortodoxiei copiii din Parohia Ortodoxă Hășdate din Protopopiatul Gherla și-au îndreptat gândurile spre mamele și bunicile lor. Astfel, plini de emoție ei au cântat și au recitat versuri dedicate mamei, iar în final au transmis...