Având prilejul de a purta un dialog cu unul din cei mai buni specialiști din România în problematica relațiilor româno-germane din perioada celui de-al doilea război mondial, un foarte bun cunoscător al istoriei serviciilor secrete, dar și al relațiilor româno-maghiare din intervalul de timp menționat, bineînțeles că nu puteam rata ocazia de a obține punctele de vedere ca istoric consacrat și cunoascător excepțional al arhivelor din țară și din străinătate referitoare la temele abordate.
Așadar, cu reala bucurie de a-l avea alături pe cercetătorul științific gradul I dr. Ottmar Trașcă, Șeful Sectorului de Istorie Universală și Relații Internaționale de la Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române, am pornit într-o incursiune a evenimentelor istorice ce au marcat România momentului 23 august 1944, dar, așa cum veți asculta peparcursul întregului interviu, am vorbit pe larg despre alte subiecte de interes din acea perioadă istorică.
„În păstrarea limbii române, Familia a fost totul, iar Biserica a ținut totul în picioare” | Bogdan Harhătă, Institutul de Cercetare Lingvistică și Istorie Literară „Sextil Pușcariu”
Vorbind despre limba română în dicționarele din Transilvania, de regulă gândul ne duce la întrebarea: când și de unde pornește călătoria limbii noastre și cum a răzbit până azi? Cine a însoțit-o și ce a influențat-o? Prin urmare, l-am invitat pe dl Bogdan Harhătă,...