Relațiile româno-germane din perioada celui de-al doilea război mondial | dr. Ottmar Trașcă

de | aug. 20, 2023

Având prilejul de a purta un dialog cu unul din cei mai buni specialiști din România în problematica relațiilor româno-germane din perioada celui de-al doilea război mondial, un foarte bun cunoscător al istoriei serviciilor secrete, dar și al relațiilor româno-maghiare din intervalul de timp menționat, bineînțeles că nu puteam rata ocazia de a obține punctele de vedere ca istoric consacrat și cunoascător excepțional al arhivelor din țară și din străinătate referitoare la temele abordate.
Așadar, cu reala bucurie de a-l avea alături pe cercetătorul științific gradul I dr. Ottmar Trașcă, Șeful Sectorului de Istorie Universală și Relații Internaționale de la Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca al Academiei Române, am pornit într-o incursiune a evenimentelor istorice ce au marcat România momentului 23 august 1944, dar, așa cum veți asculta peparcursul întregului interviu, am vorbit pe larg despre alte subiecte de interes din acea perioadă istorică.

Radio Renasterea
Radio Renasterea
Relațiile româno-germane din perioada celui de-al doilea război mondial | dr. Ottmar Trașcă
Loading
/

DISTRIBUIE

z

ASCULTĂ LIVE

RADIO RENAȘTEREA

„O poveste de teatru Față/Verso”| actrița Narcisa Pintea

„O poveste de teatru Față/Verso”| actrița Narcisa Pintea

La Teatrul Național Lucian Blaga din Cluj-Napoca se va desfășura miercuri, 3 aprilie cu începere de la ora 19:00 „O poveste de teatru Față/Verso".  Este vorba despre o producție a Asociației Culturale Top Art N&A Cluj-Napoca, un eveniment aflat la prima ediție...